Rješenje za neaktivnost kod djece: Revolucionarna IGNY aplikacija MADE IN BiH!

0
256

Hipokinezija, manjak pokreta, sve je prisutnija kod djece i mladih, a brojne organizacije i stručnjaci iz polja kineziologije godinama istražuju i traže načine kako potaknuti djecu na aktivnost.

Treneri Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo došli su na ideju kako motivisati djecu putem aplikacije, te su pronašli rješenje putem IGNY aplikacije, koja je prva takva u svijetu, a napravljena je u Bosni I Hercegovini!

Igny aplikacija rješava problem neaktivnosti djece i mladih potičući ih na vježbanje na način da zaključava pristup korištenju telefona, odnosno označnih aplikacija ukoliko trening nije obavljen.

Na tržištu ima mnogo aplikacija putem kojih roditelji stavljaju određene restrikcije svojoj djeci na njihovim telefonima, ali ovo je prva aplikacija koja zaključava telefon ukoliko korisnik ne uradi trening i otključava ga kad korisnik uradi trening.

Tako Igny postaje idealan partner roditeljima koji jednostavno instaliraju aplikaciju na djetetov telefon, ostavljajući odluke o vježbanju i korištenju telefona djetetu. Cilj aplikacije potaknuti mlade na aktivnost, odgovornost, disciplinu i poboljšati zdravstvene navike.

Više informacija o aplikaciji možete pronaći na web stranici: https://igny.app/home/#link , a aplikaciju možete preuzeti putem linka: https://apps.apple.com/ba/app/igny/id6456407943

 Trenutno je dostupna demo verzija na iOS-u, dok na Androidu je još u izradi.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime