Od siromaštva do zahvalnosti:  Bili su gladni a danas nesebično pomažu drugima!

0
731

Ovo je priča o porodici Babanović iz Viteza, koja je iskušana teškim životom i siromaštvom, naučila da dijeli sreću i pomažu drugima. Hamid i Edina Babanović iz Viteza postali su simbol dobrote.

Hamid i Edina postal su simbol borbe i dobrote. I sami su prošli vrlo teško razdoblje svoga zajedničkog života. Nisu imali nigdje ništa pa su često sa svoje troje malodobne djece lijegali gladni. Zahvaljujući dobrim ljudima diljem svijeta prebrodili su teške trenutke, te započeli jedan drugačiji, mnogo sretniji život.

Sada više nisu gladni, puno rade, žive, školuju svoju dječicu. Hamid je čak prijavio porodično gazdinstvo i uz kamion, traktor, štalu punu stoke danas opet rade sve što im donosi zaradu.

Zahvaljujući iskušenju kroz koje su prošli, shvatili su koliko je važno dijeliti ipomagati drugima, naučili su da svijet ne funkcioniše bez međusobne pomoći pa tako isami danas nesebično pomažu onima kojima je pomoć porebna.

Srećko Stipović nedavno ih je snimao na jednoj parceli gdje su okopavali voćke, đubrili, krečili voćnjak. Poput kakvoga uigranog tima s troje djece odradili su posao uz šalu i zezanciju.

Priču pogledajte na YouTube kanalu Srećko Stipović:

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime