DOBRA STRANA DRUŠTVENIH MREŽA: Kolega iz Srbije pomogao vozaču iz BiH koji je pomoć zatražio putem FaceBook-a!

0
390

Facebook nam omogućava da ostanemo povezani sa porodicom i prijateljima širom svijeta, a takođe nam pruža mogućnost da pronađemo pomoć i podršku kada nam je to najpotrebnije.

U ove benefite spomenute društvene mreže prije par dana uvjerio se i jedan vozač iz Bosne i Hercegovine koji je ostao nekoliko dana “zaglavljen” na granici na strain Republike Srbije a pored ostalog, nestalo mu je i hrane. Za pomoć se obratio administratorima FaceBook stranice “Granični prijelaz Maljevac” i pomoć je stigla u roku od nekoliko sati.

“Tražimo nekog našeg iz Šida ili neko ko sad putuje na A3 iz Hrvatske prema Srbiji preko graničnog prijelaza Bajakovo/Batrovci.  Dakle, na GP Batrovci, na parkingu za kamione na strani Republike Srbije parkiran je manji bijeli kamion, vozač se zove Ibrahim i nema hrane, kaže da mu se manta od gladi jer je tu duže vrijeme, a tu mora biti još do ponedeljka. Ako neko ide da mu usput ostavi hrane i nešto za piće. Novac mu ne treba, samo hrana i piće. Kod sebe nema keša tako da halalite ili će vam naknadno platiti. Za kontakt se javite nama porukom ako ste blizu i možete pomoći. Mi ga ne poznamo, ali garantiramo za to malo novca da će vam biti vraćeno ukoliko bude potrebno” – glasio je status objavljen na spomenutoj FB stranici.

Ubrzo se javio izvjesni Aca iz Šida, koji je Ibrahimu odnio hranu i ostale potrepštine da može izdržati do ponedjeljka, što su potvrdili i administratori FB stranice “Granični prijelaz Maljevac”.  

“Danas se vozač kamiona iz BiH, Ibrahim našao u velikom problemu na granici između Hrvatske i Srbije GP Bajakovo-Batrovci! Naime zbog carinsko-špediterske zavrzlame je tu zaglavio i mora do ponedjeljka biti na GP Batrovci, putem nas je tražio pomoć, tražili smo nekog da mu donese hrane i vode jer ne može nikuda od kamiona koji mora biti upaljen. U roku pola sata javlja se Aleksandar Aca iz Šida i odlučio je pomoći, kupuje svega i kreće na 20-ak kilometra udaljenu granicu, i ubrzo je Ibrahim imao hrane i pića, topli i hladni obrok za kasnije, napokon jeo, došao sebi i sve je bilo puno lakše” – navedeno je na spomenutoj FB stranici.

Aca mu je ponudio i konak ali Ibrahim nije mogao napustiti kamion koji mora biti upaljen zbog kvarljive robe.

“Hvala svima, hvala Aci jer me je spasio u jako nezgodnoj situaciji, imao sam nešto novca i  nudio sam mu ali neće ni da čuje za plaćanje. Ovo neću nikad zaboraviti, ovaj gest vrijedi više nego išta u ovom trenutku” – napisao je Ibrahim u poruci.

Inače, ovo nije prvi i jedini slučaj gdje su upravo zahvaljujući FaceBook stranici “Granični prijelaz Maljevac” ljudi, prvenstveno vozači soašeni iz neugodnih i teških situacija. Ova stranica ima prvenstveno tu namjenu, uvezati i pružiti pomoć i korisne informacije i savjete vozačima širom Evrope. Zahvaljujući ovoj stranici mnogi su dobili neophodnu pomoć i sigurno se vratili kući, što je još jedan pokazatelj koliko društvene mreže mogu biti korisne i važne, ukoliko se koriste na pravi način.

Bez obzira na to gdje se nalazimo, ovakve društvene mreže nam pružaju mogućnost da brzo i efikasno komuniciramo sa ljudima širom svijeta i zatražimo pomoć kada nam je potrebna, stoga sve reporuke da obavezno zapratite FB stranicu https://www.facebook.com/GPMaljevac

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime