Lejla istrčala humanitarni maraton od 42 km u Sidneju, novac će darovati djeci Gaze i Ukrajine

0
127

“U svijetu punom haosa, važnije je nego ikad da se okupimo i činimo dobro” – kaže Lejla Šeperović koja je 21. aprila u Sidneju istrčala maraton od 42 kilometra, te na taj način putem donacija prikupila sredstva od preko 5000 dolara koji će darovati djeci Gaze i Ukrajine.

“Zajedno možemo napraviti razliku. Pridružite mi se u vraćanju i širenju dobrote u svijetu kojem je to zaista potrebno“ – kaže Lejla i naglašava da podržava samo nepolitičke, nereligijske organizacije koje se fokusiraju na djecu kako bih osigurala da njeni napori budu isključivo posvećeni pozitivnom uticaju.

Lejla Šeperović je rođena u Njemačkoj, gdje su se i upoznali njen otac Ekrem Travničanin i majka Ljubica iz Zadra. Jedan dio svog života Lejla je provela u Njemačkoj, a drugi u Velikoj Britaniji. Od 2008. godine živi u Sidneju ali je veoma vezana za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, za koje je takođe trčanjem prikupljala pomoć.

Kada su 2014. godine BiH zadesile poplave odlučila je da u Sidneju trči puni maraton 42,2 kilometra kako bi prikupila pomoć i uspjela je u tome. Prikupljenih 3.500 eura je odmah uplatila za pomoć poplavljenim područjima.

Već naredne, 2015. godine Lejla je ponovila svoju humanitarnu misiju. Istrčala je maraton, a prikupljeni novac odučila je darovati majkama Srebrenice.

2019. godine je vozila bicikl i na taj način prikupila nekoliko hiljada dolara. Takođe prošle 2023. godine Lejla je vozila bicikl u trci na 85 km i prikupila preko 2000 dolara za fondaciju “BiH Futures Foundation”.

“Naša ambasadorka, Lejla Šeperović istrčala je cijeli maraton u Newcastleu, Australija (42 km) kako bi prikupila sredstva za dobre svrhe. Zaista impresivan podvig i vrlo inspirativan gdje je Lejla prikupila preko 5000 dolara.  Veoma smo ponosni na nju. Lejla je nekoliko godina bila predsjedavajuća našeg ambasadorskog programa gdje je koordinirala profesionalce iz desetina zemalja u zalaganju za rad fondacije” – napisao je na svom FB profilu dr. Edhem Čustović.

Nakon svakog humanitarnog podviga Lejla već razmišlja i pravi planove za sljedeći. Nije sigurna da li će to biti trčanje ili vožnja bicikla ali je sigurna da će novac koji prikupi otići u prave ruke.  

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime