NURA BAZDULJ HUBIJAR: “Uspjela si Jaco moja!”

0
1898

Nura Bazdulj Hubijar, bosansko-hercegovačka književnica koja je osvojila gotovo sve relevantne književne nagrade u našoj zemlji, često privlači pažnju javnosti svojim objavama na Facebooku.

Pored prelijepih, emotivnih tekstova, njeni pratioci na ovoj društvenoj mreži, kroz njene objave saznaju i ponešto iz Nurinog života, pa su tako saznali i da je dobra prijateljica sa našom Jasminom Slanjankić-Hasić, vlasnicom apoteke Jasmina u Srebreniku.

Upoznao ih je Jasminin rahmetli muž Jasmin Hasić prije nekoliko godina, otkrila je Nura u jednom od svojih Facebook statusa:

“Naš prvi susret se desio prije nekoliko godina. Zovnuo me njen muž koga nisam poznavala izuzev s TV ekrana, Jasmin Hasić, lijep, pristojan, drag mladi čovjek. Kazao mi je da je njegovoj ženi za par dana rodjendan, a da ju on voli od Sunca i života više. Zna da bi joj najdraži poklon bio da mene vidi pa me pitao bih li sa njima popila kafu, da to bude iznenadjenje za nju. Naravno da sam s radošću prihvatila i tog ljetnog dana smo se divno družli u travničkom “Konaku”. Tako lijepi, tako sretni, tako divni, dušu su mi napunili. Kod kuće im je ostala kćerkica Lejla stara oko godinu dana,  a Jaca je nosila drugu bebicu. I tako, sprijateljili se, vremenom zavoljeli.” – napisala je tada Nura na društvenoj mreži Facebook.

Jučer je ponovo sjetila se svoje prijateljice Jasmine, koja trenutno sa kćerkicama boravi u Njemačkoj. Kako je napisala, jedna fotografija bila je dovoljna da joj izmami osmijeh, iako je to zadnjih dana nemoguća misija:

“Ovih dana  ne koristim facebook. Sad malo svratih i pravo na status nekog koga volim. Uz fotku divne Jasmina Slanjankić-Hasić na kojoj je nježno prigrlila svoje čedo, samo kratak tekst “Minhen osvojen…” Uspjela si mi, Jaco moja, nacrtati osmjeh mada je to zadnjih par dana nemoguća misija. Hvala ti za to. Bog ti je dao sve što je mogao – dobrotu, pamet, obrazovanje, milosrdje, ljepotu, majčinstvo, snagu, hrabrost. Takva kakva si, mogla bi carstva osvojiti, ne samo jedan grad. Samo me jedno poslušaj.  Živi! Glavu gore i u nove pobjede. Račun polaži samo sebi i Bogu. Ako tvoj život nekome smeta, ne osvrći se. Ljubomora i zloba su otrovne. Visoko gore sa neke zvijezde Jasko gleda svoje tri zvijezdice i smješi se!” – poručila je književnica Nura svojoj prijateljici Jasmini.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime