Srebrenik bogatiji za još jedno udruženje: “Žena kao Ukras” Špionica počinje s radom

0
478

U četvrtak, 20. juna, u Špionici, zvanično počinje s radom još jedno Udruženje žena u Srebreniku – “Žena kao ukras”. Svečano otvaranje ovog udruženja predstavlja poseban događaj za lokalnu zajednicu, a okupljanje članica i gostiju planirano je od 12 sati, dok će prigodan program započeti u 12:30 sati.

Na svečanosti će, pored članica udruženja, učestvovati i folklorna grupa GFA Srebrenik, a prisustvo je potvrdio i gradonačelnik Srebrenika, Adnan Bjelić. Ovo udruženje već iza sebe ima nekoliko aktivnosti koje su privukle pažnju i okupile veliki broj učesnica. Posebno se izdvaja kulinarska radionica za djevojčice, koja je bila izuzetno posjećena i uspješna.

U svom daljem radu, Udruženje žena “Žena kao ukras” planira organizovati razne kurseve, edukativne radionice i brojne druge aktivnosti koje će obogatiti društveni život članica i lokalne zajednice. Ova inicijativa ima za cilj pružiti ženama priliku da se edukuju, druže i aktivno učestvuju u razvoju svoje zajednice.

Svi zainteresovani su pozvani da se pridruže svečanosti i podrže rad ovog novog udruženja koje će zasigurno donijeti mnogo pozitivnih promjena i prilika za žene u Špionici i okolini.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime