DANI OTPORA I DAN GRADA SREBRENIKA: Obilježena 32. godišnjica od prvih ratnih sukoba i svirepih zločina

0
128

U sklopu obilježavanja Dana grada Srebrenika i Dana otpora, danas je na prigodan način obilježena 32. godišnjica događaja iz 1992. godine kada je na prostoru Srebrenika došlo do prvih ratnih dejstava i gnusnih zločina. Na mjestu nekadašnje privremene policijske stanice Tinja koja je bila meta oružanog napada svečano je otkrivena tabla sa detaljima spomenutog događaja.

Kraći historijski čas održao je Mujo Muratović, predsjednik udruženje „Policajci Srebrenika 199.-1995“, a gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić istakao je važnost obilježavanja i čuvanja od zaborava bitnih datuma i događaja iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Položeno je cvijeće na spomen obilježjima na mjestu pogibije trojice medicinskih radnika srebreničkog Doma zdravlja koji su ubijeni od strane srpskih paravojnih jedinica obavljajući svoju humanu misiju, a na lokatetu između Tinje i Smoluće položeno je cvijeće i na spomenik na mjestu pogibije Benjamina Hogića Benka, jednog od prvih i najmlađih boraca iz Srebrenika koji dali život u borbi za odbranu ovih prostora.

Brojne delegacije položile su cvijeće i na šehidskom spomen obilježju u Tinji Gornjoj, kao i na nedavno izgrađenom spomeniku poginulim medicinskim radnicima Doma zdravlja u Srebreniku na platou ispred ove ustanove u centru grada.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime