U Srebreniku otvoren ‘Mali kutak dobrog zalogaja’: Tradicionalna jela, od organskih proizvoda i po naninom receptu

0
791

Danas je u Srebreniku svečano otvoren “Mali kutak dobrog zalogaja” – mjesto gdje se spajaju ukus i tradicija, stvoreno s mnogo ljubavi, buduće omiljeno mjesto svih koji vole dobro, kvalitetno i zdravo jesti.

“Mali kutak dobrog zalogaja” nudi širok izbor tradicionalnih jela pripremljenih po receptima naših nana, koristeći domaće, organske proizvode. Posebnu pažnju posvetili su i osobama s posebnim prehrambenim potrebama, te u ponudu planiraju uvrstiti i bezglutenske proizvode. Posjetioci na otvorenju imali su priliku besplatno degustirati neke od proizvoda, uživajući u zdravoj, tradicionalnoj hrani spremljenoj po naninom receptu.

Posebnu ponudu “Mali kutak dobrog zalogaja” ima za mališane, uključujući slastice i zdrave kombinacije pizze i drugih jela, koja će zasigurno osvojiti srca najmlađih posjetilaca. Ovaj čarobni kutak uređen je u duhu tradicije, namjenski za porodice sa djecom, gdje mališani imaju čak i svoj kutak za igru, a dok čekaju da njihova hrana stigne na stol, posjetioci imaju priliku da posmatraju sam proces pripreme obroka.

Vlasnica “Malog kutka dobrog zalogaja”, Aldina Salibašić, otkrila nam je da planiraju još mnogo zanimljivih sadržaja i proširenje ponude, zavisno od potreba i zahtjeva njihovih kupaca.

“Želja nam je i cilj da naši kupci budu zadovoljni, te da svaki zalogaj kod njih probudi osjećaj domaćinstva i da ih vrati u djetinjstvo,” kazala je Aldina.

Na svečanom otvorenju prisustvovali su predstavnici Gradske uprave Srebrenik, te Mirela Omerović, ekspertica za razvoj poduzetništva ispred investicijske fondacije Impakt, koji su podržali ovu sjajnu inicijativu.

“Jedan od najljepših osjećaja jeste prisustvovati ostvarenju nečijeg sna. Danas je Aldina, diplomirana ekonomistica, uz pomoć svoje prijateljice Hazrete otvorila vrata Malog kutka dobrog zalogaja, jedinstvenog koncepta bosanske kuhinje u kojeg je utkala svoju dugogodišnju ljubav prema hrani. Mi u Impaktu smo ponosni na ovakve priče, posebno smo ponosni na međusobnu saradnju poduzetnika iz IMPAKT inkubatora poslovnih ideja” – istakla je Mirela Omerović.

Svečano otvorenje svojim prisustvom uveličala je i magistrica nutricionizma Mirha Skakić, direktorica nutricionističkog centra NutriSano iz Tuzle. Skakić je istakla važnost zdrave prehrane i pohvalila inicijativu otvaranja ovakvog kutka u Srebreniku.

Posebnu čar ovom danu dale su djevojčice odjevene u narodnu nošnju, članice Folklornog ansambla “Oaza” iz Tinje, koje su, zajedno sa predsjednikom FA “Oaza” Nerminom Vejzovićem došle da podrže otvorenje ovog jedinstvenog kutka.

Ovaj kutak je pravo osvježenje za poslovne žene i sve one koji veći dio dana provode na poslu, jer osim što nudi kvalitetne obroke, nudi i uslugu dostave, a sve informacije dostupne su na njihovoj FB stranici “Mali kutak, dobrog zalogaja”

Da je jedan ovakav kutak zaista nedostajao Srebreniku dokaz je veliki broj građana koji su došli da podrže otvaranje objekta ali i da uživaju u besplatnoj degustaciji proizvoda. Sudeći po reakcijama, Srebreničani su dobili kutak koji će vrlo brzo postati njihovo omiljeno mjesto za uživanje u dobrim zalogajima i druženju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime