Srebrenik bogatiji za još jedan mali biznis: Svečano otvoren frizersko-kozmetički salon “Sisters EB”

0
1155

U Srebreniku je jučer svečano otvoren frizersko-kozmetički studio “Sisters EB”, pokrenut od strane sestara Belme i Elme. Iako su obje imale dobro plaćene poslove, odvažile su se da slijede svoje snove i pokrenu vlastiti biznis. U realizaciji njihove ideje pomogli su im Grad Srebrenik i Investicijska fondacija Impakt kroz projekat “Impakt inkubator poslovnih ideja”, koji su Belma i Elma uspješno prošle. Pored mentorske, dobile su i finansijsku podršku koja će im dobro doći u realizaciji njihove ideje. Njihov frizersko-kozmetički studio nudi širok spektar usluga uključujući frizerske usluge, usluge šminkanja, manikir, pedikir i još mnogo toga.

Nova era ljepote u Srebreniku: Frizersko-kozmetički studio SISTERS EB svečano otvorio svoja vrata

“Do sada smo kroz ovaj projekat podržali preko 50 biznisa i drago mi je da mogu reći da su svi oni uspješno nastavili svoje poslovanje i, ono najvažnije, ostali u našem gradu, da ovdje grade svoju budućnost, da žive od svog posla, od svog rada. Mi nastavljamo i dalje, koliko je to u našoj mogućnosti, pružati podršku mladim ljudima u ostvarenju njihovih ciljeva i pokretanju biznisa. Evo, već danas je na području Srebrenika otvoren novi Javni poziv u okviru projekta Impakt inkubator poslovnih ideja i očekujemo da i ovoga puta odziv bude odličan. Mi uvijek odlučimo podržati nekih 5 biznisa, ali na kraju podržimo desetak i više, jer zaista bude toliko dobrih ideja da nam bude žao nekoga odbiti i nekako nađemo rješenje da svima njima budemo podrška i vjetar u leđa da nastave dalje,” rekao je ovom prilikom gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić, koji je prisustvovao otvorenju.

Mirela Omerović, ekspertica za razvoj poduzetništva ispred Investicijske fondacije Impakt, sestrama Belmi i Elmi poželjela je sreću u radu i razvoju biznisa, te iskoristila priliku da pozove mlade ljude sa područja Srebrenika da se i oni pridruže Impaktovoj porodici.

“Slobodno mogu da kažem da smo postali jedna mala, složna porodica čiji članovi nesebično podržavaju i pomažu jedni druge i ja sam neizmjerno sretna kada na ovakvim događajima vidim i ostale učesnike projekta “Inkubator poslovnih ideja” koji su došli da podijele sreću sa Belmom i Elmom. To je velika stvar i ja moram da kažem da sam ponosna na saradnju ekipe iz inkubatora, ponosna sam na svoje kolege u Impaktu i na jednu ogromnu ljudsku veličinu prije svega, a to je vaš gradonačelnik Adnan Bjelić, kao i njegova ekipa saradnika koji nesebično pružaju podršku ovakvim pričama. Sa svakim novootvorenim biznisom jača i nada da će upravo ove poduzetnice biti uzor mladim ljudima u odnosu na sve ono što se servira u medijskom prostoru,” rekla je Mirela.

Belmu i Elmu su podržale kolegice s kojima su razvijale svoju poslovnu ideju kroz Impakt. Senida, Aldina i Hazreta su donijele hranu, ukusne zalogajčiće, tortilje, mini hamburgere, slane mafine… i još mnogo toga. Hrane nije nedostajalo, a na otvorenju je bilo čak šest torti!

“Najveća stvar nije to što smo uspjele otvoriti ovaj salon, već što smo imale podršku ljudi koji vjeruju u nas i naše snove. Bez te podrške, ovo ne bi bilo moguće. Presretne smo što danas ovdje vidimo i neke od naših klijenata ali i bivših koleginica. Ako smo do sada i imale neku sumnju, sada kada vidimo sve ove divne ljude koji su došli da nas podrže sigurne smo da ćemo uspjeti. Mi idemo u susret našim snovima a snovi se ostvaruju onima koji imaju hrabrosti da ih slijede.” – rekle su nam Belma i Elma.

“Najveći rizik je ne preuzeti nikakav rizik,” rekao je jedan od velikih mislilaca, što savršeno opisuje njihovu hrabrost da izađu iz zone komfora, napuste svoje tadašnje poslove i započnu valstiti biznis. Pozivamo sve da posjete frizersko-kozmetički studio “Sisters EB” i podrže ove dvije poduzetnice u njihovom nastojanju da unesu ljepotu i stil u svakodnevni život naših sugrađana.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime