PRVI U BiH: Grad Živinice podiže spomenik bosansko-hercegovačkoj ženi!

0
1988

Grad Živinice uskoro ce postati bogatiji za veličanstven spomenik posvećen bosansko- hercegovačkoj ženi, prvi takve vrste u Bosni i Hercegovini. Ovaj impozantni spomenik biće napravljen kao izraz najdublje zahvalnosti, ljubavi i poštovanja prema svim ženama koje su svojim djelima i žrtvom neizmjerno doprinijele našem društvu.

Spomenik je zamišljen u obliku tulipana i nosi boje zastave Bosne i Hercegovine. Tulipan, simbol nade i obnove, dodatno naglašava značaj i ulogu bosansko- hercegovačkih žena kroz historiju. Ovaj jedinstveni simbol oda je svim ženama koje su, svojom snagom i hrabrošću, oblikovale našu zajednicu i ostavile neizbrisiv trag.

“Žene Bosne i Hercegovine, kroz historiju, pokazale su nevjerovatnu snagu i otpornost. Ovaj spomenik je simbol našeg poštovanja prema njima i priznanje njihovih napora i žrtava. Tulipan, u bojama naše zastave, svjedoči o nadi, obnovi i svjetloj budućnosti koju su nam ove žene omogućile.” – istakao je gradonačelnik živinica Began Muhić.

Spomenik je građanska inicijativa dr. sc. Suadina Strašević i magistrice Adise Mujezinović. Detaljnije o spomenutoj inicijativi pročitajte na Facebook stranici Kanal 21: https://shorturl.at/r4vSj

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime