Čuvari tradicije: Folklorni ansambl “Oaza” Tinja organizuje SMOTRU FOLKLORA

0
530

Organizacijom manifestacije “Smotra folklora Tinja 2024” folklorni ansambl Tinja nastavlja svoju misiju očuvanja kulturnog nasljeđa. Ova manifestacija će biti održana u subotu, 3. avgusta na školskom poligonu Tinja a predstavlja priliku za okupljanje i povezivanje različitih zajednica kroz ljubav prema narodnim igrama, pjesmama i nošnjama. Učesnici iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine predstaviće se bogatstvom svojih tradicija, donoseći raznovrsnost i ljepotu narodnih običaja na jedno mjesto.

Smotru folklora svojim nastupima uveličat će 13 ansambala i kulturno-umjetničkih društava iz Pribave, Gornjeg Rahića, Stjepan Polja, Busovače, Vučkovaca, Piskavice Velinog Sela, Dobrnje, Lukavca, Novog Travnika i Stanić Rijeke. Svaki od njih nosi sa sobom djelić istorije i tradicije, čineći ovaj događaj izuzetno bogatim i raznolikim.

FA “Oaza Tinja” pripremio je izuzetno bogat program koji će posjetiocima pružiti nezaboravno iskustvo. Očekuje se prisustvo gradonačelnika Srebrenika te drugih zvanica i gostiju iz javnog i političkog života Srebrenika i Tuzlanskog kantona, što dodatno naglašava značaj ove manifestacije.

Ovaj događaj je prilika za uživanje u kulturnom programu, ali i za jačanje zajedničkih veza te podršku očuvanju kulturnog nasljeđa.

Pozivamo sve ljubitelje folklora, kulturnog nasljeđa i tradicije da nam se pridruže u subotu, 3. avgusta, na školskom poligonu u Tinji. Podržimo naše čuvare tradicije i uživajmo u bogatstvu narodnih igara i nošnji koje predstavljaju srce i dušu naše zemlje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime