Potpisan ugovor za izgradnju kanalizacione mreže kroz poslovnu zonu Tinja Gornja u iznosu od 140.345KM

0
174

Gradonačelnok Srebrenika Adnan Bjelić danas je u Sarajevu sa Ministrom razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi FBiH gospodinom Vojinom Mijatovićem potpisao Ugovor o dodjeli poticajnih sredstava u sklopu Projekta “Izgradnja poduzetničkih zona”.

Grad Srebrenik je putem ovog Javnog poziva dobio sredstva u iznosu od 140.345 KM, koja će biti utrošena na realizaciju projekta “Izgradnja kanalizacione mreže kroz poslovnu zonu Tinja Gornja”.

Izgradnja kanalizacione mreže je ključan korak ka unapređenju infrastrukture poslovne zone Tinja Gornja, što će omogućiti brži razvoj i privlačenje novih investitora. Ova podrška Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta pokazuje važnost ulaganja u lokalne zajednice i razvoj poduzetničke infrastrukture.

“Ovim projektom obezbijedit ćemo adekvatne uslove za rad i funkcionisanje poslovne zone, kao i za privredna društva koja su već dobila ugovore o zakupu zemljišta u ovoj poslovnoj zoni. Zahvaljujemo se Ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta na podršci i povjerenju koje su ukazali našoj lokalnoj zajednici. Njihova podrška značajno doprinosi razvoju Srebrenika i otvaranju novih radnih mjesta” – istakao je gradonačelnik Bjelić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime