SREBRENIK: U toku završni radovi na vodovodu Zahirovići – Kurtići: Prva faza pri samom kraju

0
649

Poslovi na pumpnoj stanici u okviru vodovoda Zahirovići – Kurtići privode se kraju. Vidljivi su rezultati velikog truda i rada na terenu, kako izvođača radova, tako i mještana uključenih u ovaj projekat.

Ostalo je da se instalira elektro upravljačka oprema, kao i da se završe elektro instalacijski radovi koji su trenutno u toku. Ovi koraci su ključni za finalizaciju projekta i stavljanje sistema u punu funkciju.

Do sada je za potrebe testiranja upumpano 80 m³ vode u novoizgrađeni bazen kapaciteta 100 m³, što pokazuje da je rezervoar vodonepropustan i spreman za upotrebu. Ovo je značajan napredak koji potvrđuje kvalitet radova i materijala korištenih u izgradnji.” – ističe gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

Danas je započeto potpuno izolovanje i zagrtanje rezervoara, što će dodatno osigurati njegovu dugotrajnost i pouzdanost.

Rekonstrukcija vodovoda za Zahiroviće i Kurtiće ima izuzetan značaj jer je omogućila obezbjeđivanje dodatnih količina vode, novi rezervoar, ali i rekonstrukciju potisnog voda i vodovodne mreže. Ovo će rezultirati poboljšanom distribucijom vode, povećanom pouzdanošću sistema i unapređenjem kvaliteta života stanovnika u ovim područjima.” – napominje gradonačelnik Bjelić.

Prva faza projekta rekonstrukcije vodovoda za Zahiroviće i Kurtiće iznosi 294.040 KM i praktično je pri kraju, što predstavlja veliki korak naprijed za ovaj projekat i mjesne zajednice Zahirovići i Kurtići, koje će imati velike koristi od novog vodovodnog sistema.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime