U požaru stradala cijela porodica, četvoro djece i roditelji

0
6599

U tragičnom požaru u Novom Sadu, u naselju Salajka stradalo je četvoro djece od dvije, četiri, pet i sedam godina i njihovi roditelji.

Požar je buknuo oko dva sata ujutru. Kako saznaju Novosti, sumnja se da je riječ o električnim instalacijama, odnosno da se zapalila baterija električnog bicikla koji je bio na punjaču

Nesreća se desila dok su svi spavali. Cijela porodica, svih šestoro nastradalih spavali su u jednoj prostoriji kuće.

Tijela nastradalih prenijeta su u Centar za sudsku medicinu, radi obdukcije, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog tragičnog događaja.

SUMNJA SE DA JE POŽAR IZAZVAO SKUTER KOJI JE BIO PRIKLJUČEN NA ELEKTROMREŽU

Kako prenose srbijanski mediji, Maja S. (23), Danijel A. (29) i njihovo četvero djece starosti od dvije, četiri, pet i sedam godina nastradali su u velikom požaru koji je buknuo u njihovoj kući u novosadskom naselju Salajka. Kako je saopćio MUP, sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu.

“Maja i Danijel su živjeli skromno, bavili su se sakupljanjem sekundarnih sirovina. Od jutros je cijeli grad utihnuo, zavijen u crno poslije ovakve tragedije! Ovo se nikad nije dogodilo, ne možemo da dođemo sebi, a vjerovatno ćemo još dugo biti u stanju šoka. Sada treba pripremiti i sahrane, strašno je sve ovo” – kažu komšije za “Kurir”.

Pored njih je živio i Majin otac koji je pokušao macolom da sruši zid koji ih je dijelio, međutim, nije uspio da ih spasi.

“Oni su vrištali i zapomagali, a nesretni čovjek je udarao iz sve snage pokušavaju da sruši zid i izbavi ih iz plamena. U jednom trenutku ništa se više nije čulo, nijedan glas i tad je znao da je sve gotovo, da su svi mrtvi. Strašno je to što se desilo, nezapamćena tragedija” – ispričale su potresene komšije za “Kurir”.

Pripadnici Uprave za vanredne situacije, devet vatrogasaca sa dva vozila, ugasili su požar, a policija i javni tužilac obavili su uviđaj. Tijela nastradalih prenijeta su u Centar za sudsku medicinu, radi obdukcije, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog tragičnog događaja.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime