Uvedena redovna avio linija na relaciji Istanbul-Tuzla. Avion kompanije Pegasus jutros sletio na tuzlanski aerodrom.

0
411

Pegasus Airlines dodao je Tuzlu kao novi aerodrom u svoju rastuću mrežu od preko 140 destinacija u 53 zemlje. Ovaj poznati turski niskotarifni avioprevoznik od danas uvodi redovnu liniju između Istanbula (aerodrom Sabiha Gokcen) i Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Jutros u 7:30 sati prvi avion ove turske niskobudžetne aviokompanije sletio na Međunarodni aerodrom Tuzla, čime je zvanično započela redovna linija Istanbul-Tuzla. Pegasus će iz Tuzle za Istanbul letjeti svake subote do novembra. 

Redovni letovi u prodaji su na službenoj stranici avioprevoznika koji planira saobraćati od pomenutog datuma jednom sedmično između Istanbula i Tuzle, svake subote.

Avionske karte dostupne su po cijenama od 39,99 eura, a moguće ih je kupiti na stranici www.flypgs.com.

Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Dževad Halilčević izjavio je da nova linija Pegasus Airlinesa označava važan napredak u povećanju pristupačnosti i jačanju povezanosti između Turske i Bosne i Hercegovine, poboljšavajući i turističku i poslovnu razmjenu između dvije regije.

Inače, saradnja Međunarodnog aerodroma Tuzla sa kompanijom Pegasus ozvaničena je krajem juna ove godine, nakon što je tema opstanka tuzlanskog aerodroma bila u fokusu zbog ukidanja Wizz-airove baze, a osim s Pegasusom, Međunarodni aerodrom Tuzla sarađuje i s turskom niskotarifnom aviokompanijom AJet.

Kompanija aJet će letjeti od 7. oktobra jednom sedmično ponedjeljkom na relaciji Tuzla- Istanbul. Letovi će se obavljati njihovim najvećim avionom Airbusom A321neo koji prima 240 putnika. 

Menadžment tuzlanskog aerodroma, kako saznajemo, vodi intenzivne pregovore s drugim evropskim avioprijevoznicima koji lete prema odredištima u Evropi, a aktuelna je i tema povratka Wizz-airove baze. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime