Večeras u Srebreniku radionica “STOP femicidu i nasilju”

0
94

STOP FEMICIDU I NASILJU” naziv je radionice koja će biti održana večeras u Srebreniku, u Plavoj sali Doma kulture sa početkom u 18:00 sati. Radionicu koja će se baviti jednom od najozbiljnijih društvenih tema – sve češćim slučajevima femicida i nasilja nad ženama, organizuje Forum žena SDP BiH Srebrenik.

Govornice na ovoj radionici su Vesna Husić, Kristina Nurkanović, Fata Hasanović i Melita Ćosić, koje će kroz svoje izlaganja otvoriti dijalog o zabrinjavajućem porastu nasilja nad ženama i ponuditi uvide u načine borbe protiv svih oblika nasilja. Radionica predstavlja priliku za sve prisutne da podignu glas protiv nasilja i doprinesu izgradnji društva u kojem nijedna žena ne mora živjeti u strahu.

U trenutku kada su femicid i nasilje postali tragična svakodnevnica, ovakve inicijative igraju ključnu ulogu u podizanju svijesti i mobilizaciji zajednice protiv nasilja. Organizatori pozivaju sve zainteresirane građane da prisustvuju ovoj važnoj radionici i svojim sudjelovanjem doprinesu borbi za sigurniju budućnost u kojoj nijedna žena ne mora živjeti u strahu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime