Grad Srebrenik nastavlja sa infrastrukturnim projektima, u toku izgradnja kanalizacionog kraka za odvodnju otpadnih voda u naselju Bare

0
635

Grad Srebrenik nastavlja sa realizacijom brojnih infrastrukturnih projekata, potvrđujući posvećenost unapređenju kvaliteta života građana i modernizaciji lokalne zajednice. Jedan od trenutnih projekata obuhvata izgradnju kanalizacionog kraka za odvodnju otpadnih voda u naselju Bare – Faza II, s priključkom na gradsku kanalizacionu mrežu.

Ovaj projekat će riješiti dugogodišnji problem odvodnje otpadnih voda, čime će se značajno poboljšati ekološki standardi u ovom dijelu grada. Nova mreža omogućit će efikasnije i sigurnije upravljanje otpadnim vodama, što je ključno za zaštitu okoliša i zdravlje lokalnog stanovništva.

Dodatno, projekat predviđa zatrpavanje starog korita rijeke Tinje, otvarajući prostor za dalji razvoj naselja. Zatrpavanjem korita stvorit će se dodatni prostor i bolji pristup parcelama, što će doprinijeti razvoju infrastrukture i povećanju atraktivnosti ovog područja za potencijalne investicije.

Grad Srebrenik nastavlja sa strateškim ulaganjima u komunalnu infrastrukturu, s ciljem stvaranja boljih uslova za sve građane.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime