Kako da izgledate mlađe? Trik koji briše godine sa vašeg lica!

0
174

Kada je u pitanju njega lica, limfna drenaža je jedna od tehnika koja uključuje smanjenje oticanja, poboljšanje tonusa i teksture kože, te promicanje općeg opuštanja. Pomaže nam da se riješimo nakupljenih toksina i viška tečnosti iz kože i potkožnog tkiva. Ova popularna metoda koju koriste mnoge poznate ličnosti kao što su Šer i Naomi Kembel može pomoći u povećanju protoka krvi u tkivima lica, doprinoseći boljem tonusu i izgledu kože. Osim toga, može poboljšati apsorpciju kreme ili seruma koje nanesete na lice, što doprinosi boljim rezultatima njege kože.  

Najbolje od svega, limfnu drenažu možete priuštiti kod kuće svakog jutra, bez potrebe za posebnim sastojcima ili skupom opremom. Sve što vam treba je jednostavna metalna kašika i nekoliko minuta vašeg vremena.

Kašiku čuvajte u frižideru nekoliko sati prije početka postupka jer hladnoća pomaže da se smanji otok i proširi pore. Očistite lice i nanesite omiljeni serum ili ulje za negu kože. Ovaj korak će omogućiti da kašika glatko klizi preko kože. Nakon toga lagano pritisnite hladnu kašiku na kožu lica i pomjerite je na gore. Počnite od vilice, zatim pomjerite preko obraza i završite na sredini čela. Ponovite ovaj korak nekoliko puta.

Za područje oko očiju možete koristiti vrhove kašike i lagano ih pritiskati na kapke. Pomaže u smanjenju nadutosti i osvežavanju kože oko očiju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime