VIDEO: Pogledajte kako će izgledati park i sportsko-rekreativna zona u Srebreniku!

0
801

Grad Srebrenik uskoro dobija pravu “zelenu oazu” sa obiljem edukativno zabavnih sadržaja za sve generacije! Radi se o  velikom gradskom parku i sporstko-rekreativnoj zoni i to u samom centru grada, u blizini Gradskog stadiona. Radovi na realizaciji ovog velikog, generacijskog projekta počinju uskoro.

Kompletan projektni zadatak pravljen je prema potrebama građana Srebrenika, koji trenutno nemaju zelenih površina, parka niti mjesta gdje bi provodili svoje slobodno vrijeme a koji će uskoro dobiti omiljeno mjesto za rekreaciju i opuštanje.

Novi simbol zdravog života u Srebreniku zamišljen je kao prostor za igru, edukaciju, sport, rekreaciju i razonodu. Konceptualni plan za novi gradski park i sportsko-rekreativnu zonu sastoji se od niza sadržaja kao što su: dječja igrališta koja će biti podijeljena po starosnim grupama, edukativni park za djecu, paviljon sa kafeterijom,  veliko gledalište gdje se mogu održavati razne kulturno-zabavne manifestacije a koje je transformabilno i zimi se može pretvoriti u klizalište. Takođe, park će sadržavati i zone za odmor, druženje, piknike i slično a uz postojeću šetnicu pored rijeke Tinje planirana je biciklistička staza.

Veoma značajan dio ove atrakcije za sve generacije je izgradnja pješačkog mosta koji će premostiti prugu i povezati centar grada sa parkom te omogućiti nesmetan prolaz od centra grada do buduće sportsko-rekreativne zone i gradskog parka. Projektovanje pješačkog mosta počinje za nekoliko dana.

Nositelji aktivnosti projekta koji će kvalitet života u Srebreniku podići na veći nivo su Gradska uprava i Turistička zajednica grada Srebrenik. Ni ovoga puta neće izostati podrška srebreničkih privrednika, pa je tako renomirana kompanija Herceg d.o.o. već najavila kupovinu stabala i ostale potrebne hortikulture u vrijednosti od 50 000 KM.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime