Šta sve možete peći u mikrovalnoj pećnici i gdje možete ugrabiti TESLA mikrovalnu po SUPER cijeni?!

0
597

U ubrzanom i modernom svijetu, mnogi kućanski aparati olakšavaju nam život, a jedan od takvih aparata je zasigurno mikrovalna pećnica, sjajna stvar kada želimo brzinski podgrijati ručak i za sebe uštedjeti barem malo vremena koje nam ostane nakon radnog dana.

 Takođe u mikrovalnoj možemo i pripremati neka brzinska jela. Vjerujem da ste probale spremiti jaja, ali jeste li znale da u mikrovalnoj možete ispeći krompir, ribu, skuhati povrće pa čak i napraviti čips?!

Krompir u mikrovalnoj pečete tako da krompir nekoliko puta probodete oštrim nožem da bi ispustilo paru, a zatim ih stavite u staklenu posudu. Pecite u mikrovalnoj pećnici oko 10 minuta.

Možda u mikrovalnoj ne možete ispeći odrezak, ali ribu itekako možete! Jednostavno je očistite, stavite malo začina, stavite u mikrovalnu i pecite. Dužina pečenja zavisi od vrste mikrovalne ali i o veličini ribljeg filea, stoga svakako pripazite kako se ne bi prekuhala ili ostala sirova.

Ako ste vjerovali da ništa iz mikrovalne ne može biti hrskavo, prevarili ste se! Probajte napraviti čips od krompira, oduševićete se. Tanko narezane kriške krumpira stavite u mikrovalnu, kratko pecite i dobit ćete ukusan čips koji je ujedno znatno zdraviji od onog kupovnog, jer ovako pripremljen čips ima čak 8 grama masnoće manje po porciji od onog kupljenog.

Kuhanje povrća u mikrovalnoj je vrlo jednostavno te zahtijeva manje vremena, a i zaprljat ćete manje posuđa. Osim toga, vjerovali ili ne, zdravije je.

Što se tiče brenda, mnogi se odlučuju za TESLA mikrovane pećnice jer pružaju niz praktičnih funkcija i karakteristika za jednostavnu i efikasnu upotrebu. Dizajnirane su tako da se lako čiste. One ne apsorbiraju vlagu, mirise ili arome hrane, švo znači da nećete osjećati miris prethodnih jela kada pripremate novo jelo.

TESLA mikrovalna pećnica ima inovativnu funkciju kuhanja koja vam omogućava pripremu hrane koja je hrskava izvana, ali i sočna iznutra, a super vijest je da spomenute mikrovalne pećnice možete “ugrabiti” po akcijskim cijenama do 31. marta u bau centrima ZEKA ili poručiti na  https://www.zeka.ba/tesla-mikrovalna-mw2030mb-000095498

Najukusniji desert iz mikrovalne koji djeca najviše vole jesu mufini i čokoladni mug kolačići gotovi za nekoliko minuta! Evo i najjednostavnijeg recepta:

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime