Srebrenik: Upriličen tradicionalni Bajramski prijem

0
404

Danas je u Domu kulture u Srebreniku upriličen zajednički prijem Gradske uprave i Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik.

Prijem je okupio predstavnike vjerskog, političkog, privrednog i društvenog života Srebrenika, pružajući im priliku za zajedničko i svečano obilježavanje Bajrama.

Prigodnim riječima prisutnima su se obratili Glavni imam Medžlisa IZ Srebrenik, Refik ef. Hodžić, i gradonačelnik Srebrenika, Adnan Bjelić. Njihove riječi istakle su važnost zajedništva, međusobnog poštovanja i solidarnosti u duhu bajramskog okupljanja.

Ovaj događaj nije samo prilika za slavlje, već i podsjetnik na vrijednosti koje zajednički dijelimo, bez obzira na naše različite uloge u društvu. Bajramski prijem simbolizira jedinstvo među svim slojevima zajednice i potiče na daljnje jačanje veza među ljudima.

“Bajram nas podsjeća na vrijednosti kao što su suosjećanje, velikodušnost i zajedništvo. To je vrijeme kada se zajedno radujemo, pokazujemo saosjećanje i širimo ljubav i mir među svojim bližnjima. Neka nam Bajram bude prilika da cijenimo različitosti među nama i da gradimo mostove razumijevanja i poštovanja među različitim kulturama i tradicijama. Neka nam ovaj Bajram donese obilje mira, radosti i blagostanja, neka nas inspiriše da budemo bolji ljudi i da živimo u skladu s vrijednostima koje nas čine boljim ljudima” – poručio je gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime