Armin Muzaferija i Aziz Alili sevdahom i ilahijama razgalili Srebreničane

0
491

Večeras je u Srebreniku, u organizaciji Gradske uprave i Medžlisa IZ Srebrenik upriličen bajramski koncert na kojem su nastupili Armin Muzaferija i hafiz Aziz Alili.

Dom kulture bio je premali da primi sve one koji su željeli uživati u interpretacijama ova dva vrhunska umjetnika koji su ilahijama, kasidama i probranim sevdalinkama razgalili duše svih prisutnih.

Publika u Srebreniku uživala je u vrhunskom muzičko-scenskom događaju, a Armin je ovom prilikom, pored njegovoh starijih, svima dobro poznatih hitova izveo i novu pjesmu “Lasto mala” koja je već osvojila srca slušalaca širom regiona.

“Uvijek su mi nekako najdraži bajramski koncerti i trudim se da se na repertoaru, uz moje pjesme nađe i nekoliko probranih ilahija i sevdalinki. Iz Srebrenika i ovoga puta nosim pregršt lijepih uspomena i uvijek se radujem dolasku u kraljevski grad. Zahvaljujem organizatorima a posebno publici, nadam se da su uživali i da smo ispunili njihova očekivanja” – rekao je Armin za portal azrazna.ba.

Nakon Srebrenika, Armin turneju nastavlja već u petak, 12. aprila, za kada je zakazan koncert u austrijskom Braunau, a u subotu, 13. aprila će biti dio svečane akademije i koncerta kojim će biti obilježene 33 godine džemata u njemačkom Heilbronu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime