MJESTO NADE, POSVEĆENOSTI I DOBROTE: Tri godine rada i humanitarnih akcija apoteke “Jasmina” Srebrenik

0
538

Apoteka “Jasmina” Srebrenik nedavno je obilježila treći rođendan, a od samoga početka rada, pored pružanja kvalitetne farmaceutske usluge, pacijenti i kupci su na prvom mjestu. Kroz individualan pristup i savjetovanje, maksimalno su posvećeni svakoj osobi koja im se obrati i uvijek su im na raspolaganju kako bi im pomogli da na najbolji način brinu o svom zdravlju.

“Moj cilj je da svaki pacijent iz moje apoteke izađe sa osmijehom na licu i sa rješenjem za svoj zdravstveni problem. Trudimo se da budemo uvijek u službi naših pacijenata. Mogu nam se obratiti 24 sata dnevno putem telefona, društvenih mreža ili doći lično u apoteku, mi smo im na raspolaganju da odgovorimo na sva njihova pitanja i da im pružimo podršku” – kaže vlasnica apoteke, magistrica farmacije Jasmina Slanjankić-Hasić.

Jasmina svoj posao radi predano i sa puno ljubavi, što pacijenti itekako osjete, pa je za tri godine rada njena apoteka stekla zavidan broj stalnih klijenata i postala prepoznatljiva prvenstveno po tome što je apotekarsku uslugu podigla na viši nivo i apotekarsku praksu prilagodila potrebama lokalne zajednice.

Jedna je od rijetkih apoteka na našem području koja svakodnevno priređuje nagradne igre za pratioce na društvenim mrežama ali takođe i u apoteci redovno organizuje besplatno mjerenje šećera u krvi i slične akcije.

Još jedna stvar po kojoj je apoteka “Jasmina” drugačija od ostalih jeste i podrška koju pruža lokalnoj zajednici i malim biznisima, pa tako putem zvanične Facebook stranice redovno preporučuje proizvode i usluge lokalnih firmi i pojedinaca koji doprinose kvaliteti života građana Srebrenika, te na taj način pomaže u promociji njihovog poslovanja, a sve pod parolom da za sve ima mjesta i da samo zajedno možemo napredovati i napraviti velike promjene.

Takođe, u apoteci “Jasmina”  vjeruju u važnost humanitarnog rada i veoma su posvećeni humanitarnim akcijama koje vrlo često i sami organizuju ali i podržavaju sve humanitarne akcije i inicijative u zajednici.

Kako bi dali svoj doprinos poboljšanju zdravlja i kvaliteta života onima kojima je pomoć najpotrebnija, trenutno je u apoteci “Jasmina” postavljena kutija sa natpisom “Moja marka nekom lijek” u koju pacijenti i kupci tokom cijele godine mogu ubacivati kusur od par feninga, pola marke ili iznos koji žele, a na svaki iznos koji ljudi ubace u kutiju, iz apoteke “Jasmina” će dodati još toliko ili duplo. Sav prikupljeni novac namijenjen je osobama u potrebi.

“Nema ljepšeg osjećaja od onoga da si nekome kome je to potrebno, pomogao. Da napomenem i to da od svakog esencijalnog recepta (u narodu poznatiji kao lijekovi koji se ne plaćaju), a koji dođe u našu apoteku mi dio novca izdvajamo za one u potrebi, tako da mi svi, zapravo pomažemo” – otkriva nam Jasmina.

U protekle tri godine rada, uspjeli su ostvariti nevjerojatne poslovne rezultate a istovremeno, kroz brojne humanitarne akcije, podržati mnoge osobe u potrebi. Zbog brojnih humanitarnih aktivnosti, posvećenosti pacijentu i ljubaznosti prozvaše je apotekom sa srcem i dušom, a Jasmina poručuje da će i dalje biti oslonac i podrška svima.

“U godinama koje dolaze trudićemo se da svakodnevno unapređujemo svoje usluge, s ciljem i željom da svaki naš pacijent izađe iz naše apoteke s osmijehom na licu. Nastojat ćemo da našim pacijentima  pružimo sigurnost, povjerenje i podršku u svakom koraku njihovog zdravstvenog putovanja. Želim ovom prilikom da se zahvalim svima koji su nam u protekle tri godine ukazali povjerenje i tako omogućili da radimo ono što najviše volimo a to je briga o njihovom zdravlju” – poručuje vlasnica apoteke, magistrica farmacije Jasmina Slanjankić-Hasić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime