DANI JAGODASTOG VOĆA ČELIĆ 2024: Najavljen bogat i raznovrstan program

0
147

Općina Čelić je u cijeloj BiH ali i van njenih granica poznata po jagodama izuzetne kvalitete a od 10. do 12. maja za kada je planirana manifestacija u narodu poznata kao “Jagodarevo” Čelić će biti centar sjeveroistočne Bosne i Hercegovine.

Privredno-Turistička manifestacija “Dani jagodastog voća BiH” ove godine biće održana po 28. put a Organizacioni odbor Manifestacije na čelu sa predsjednikom Admirom Hrustanovićem i ove godine se potrudio da obezbijedi bogat i raznovrstan edukativni, kulturno-umjetnički, zabavni, sportski, gastronomski program.

Svi posjetioci i izlagači će od 10. do 12. maja u kompleksu SRC “MM” bazeni Mrkaljević imati priliku uživati u  cjelodnevnim dešavanjima, prezentacijama, promocijama, degustacijama i brojnim iznenađenjima.

Izložbena hala će i ove godine, pored jagoda, takođe odisati i mirisima tradicionalnih jela bosansko-hercegovačke kuhinje.  Prvog i drugog dana manifestacije učesnici i posjetioci će imati priliku da prisustvuju “Bosanskoj sofri”. U tradicionalnim slanim i slatkim specijalitetima svi učesnici i gosti će moći uživati zahvaljujući vrijednim članicama bh. Udruženja čija lista još nije konačna jer svakodnevno pristižu nove prijave.

Po prvi put ove godine kao dio manifestacije a kroz Likovnu koloniju biće upriličeno i okupljanje likovnih umjetnika.

Uz učešće nekoliko stotina izlagača očekuje se i značajan broj zvanica, privrednika, poljoprivrednih proizvođača te građana Čelića, TK i cijele.

Izlagači koji žele izvršiti rezervaciju štanda to mogu učiniti najkasnije do 03. maja putem nekog od sljedećih brojeva:  061/720-013; 062/201-007 I 060/300-5204.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime