Manifestacija “11 ljiljana”: U čast šehidima Gornjeg Srebrenika

0
166

Danas je u organizaciji Fudbalskog kluba “Bukovik” u Gornjem Srebreniku održana tradicionalna manifestacija “11 ljiljana” u znak sjećanja na 11 šehida iz ovog naselja koji su dali svoje živote za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.

Manifestaciji je prisustvovao veliki broj mještana koji su se okupili kako bi odali počast svojim poginulim sugrađanima. Polaganjem cvijeća na šehidsko spomen obilježje, zajednica je izrazila duboko poštovanje prema hrabrim braniocima ovog podmajevičkog naselja.

U sklopu manifestacije, organizovan je obilazak mezarja poginulih boraca iz Gornjeg Srebrenika, a u mjesnoj džamiji proučen je tevhid za duše šehida iz ovog područja. Ovaj svečani čin još jednom je naglasio važnost i trajnu uspomenu na žrtvu i požrtvovnost onih koji su se hrabro borili za svoju domovinu.

Posebno dio manifestacije bio je Memorijalni turnir u malom nogometu pod nazivom “11 ljiljana”, koji je okupio 16 ekipa iz Srebrenika i okolnih mjesta. Ovaj sportski događaj nije samo prilika za okupljanje i zabavu, već i za odavanje počasti kroz sportski duh i zajedništvo.

“Manifestacija “11 ljiljana” je simbol zajedništva, poštovanja i sjećanja na hrabre branitelje koji su dali najveći mogući doprinos za slobodu i nezavisnost svoje zemlje. Na nama je da ne dozvolimo da oni koji su dali najvrijednije što su imali – svoje živote za odbranu Bosne i Hercegovine ne padnu u zaborav” – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime