LUKAVAC: Rekordan broj Udruženja na Sajmu “LIST 2024”, Coly pripremio vrijedne poklon pakete za najbolje!

0
281

U Lukavcu će od 08. do 10. maja biti održan 22. Međunarodni sajam turizma i ekologije “LIST 2024.” Organizator sajma je Nuhanović d.o.o , a suorganizatori su Grad Lukavac, Turistička zajednica i Vlada TK, dok je pokrovitelj Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Već dvadeset drugu godinu za redom turističke zajednice, vladine i nevladine organizacije, privredne komore, turističke agencije i tour operateri, hoteli, restorani, proizvođači hrane i pića, kao i ostali privrednici iz BiH, regiona, Evrope i svijeta, prepoznaju Sajam kao mogućnost za prezentaciju svojih proizvoda i usluga, uspostavljanje novih, kao i proširenje postojećih poslovnih veza.

I ovaj sajam pratit će prezentacija gastro ponude, iskustva iz ruralnog turizma, brojni seminari i stručna predavanja, a sve to uz bogat kulturno-zabavni ali i takmičarski program. Biće ovo još jedna prilika da turistički radnici, ekolozi,učenici ugostiteljskih škola, stručnjaci iz ovih oblasti razmijene iskustva i uspostave nove saradnje sa kolegama iz cijele BiH, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Na ovogodišnjem sajmu govoriće se i o preradi i recikliranju otpada i zaštiti čovjekove okolice, suvenirima proizvedenim u kućnoj radinosti, tekstilu, koži i proizvodima od kože, proizvodnji hrane i pića te tradicionalnim narodnim običajima.

Očekuje se da će i ove godine najveću pažnju privući Festival hrane i pića “bosanska sofra” a za učešće u ovom dijelu sajma prijavilo se rekordnih 30 Udruženja žena iz 10 Općina i Gradova BiH, sa ukupno 1000 članica. Svako Udruženje pripremit će po 10 slanih i 10 slatkih jela koje će ocjenjivati stručni žiri, a pored nagrada koje će osvojiti najbolje ocijenjena jela, lukavačka kompanija Coly pripremila je nekoliko poklon paketa za najbolje i to:

– Za osvojeno prvo, drugo i treće osvojeno mjesto za sveukupan dojam u prezentaciji tradicionalne kuhinje i običaja BiH

– Za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto za kvalitetnu prezentaciju slatkih jela tradicionalne kuhinje BiH

– Za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto za kvalitetnu prezentaciju slanih jela tradicionalne kuhinje

– Za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto u spremanju halve

Firma ”Coly-Company” Lukavac je jedan od lidera u Bosni i Hercegovini u proizvodnji tjestenina, kora i konditorskih proizvoda. Kvalitetom svojih proizvoda ”Coly-Company” je dostigla standarde svjetskih proizvođača. Postignuti rezultat je prepoznat od strane krajnjih potrošača na području cijele BiH, Crne Gore i Australije. Vrhunski kvalitet i pristupačne cijene uz izraženu poslovnost i korektan odnos uposlenika ,,Coly-Company“ obezbjedili su nam prisutnost u svim značajnim tržnim centrima i u manjim prodajnim objektima širom Bosne i Hercegovine i šire.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime