RAZA JOJ BILA UZOR DA STAVI HIDŽAB: “Kad poželite da je sabotirate sjetite se mene”

0
252

Razija Čolaković važi za jednu od najpopularnijih osoba u Bosni i Hercegovini. Poznata po oštrom jeziku i dobrom smislu za humor prikupila je veliki broj pratitelja na svojoj Facebook stranici “Muhabet sa Razom”, a rijetko koja djevojka ili žena nije čitala njene tekstove na društvenim mrežama.

Na društvenim mrežama prati je nekoliko stotina hiljada ljudi i iako ima onih koji je kritikuju, osporavaju, neke bi čak i da joj “skinu maramu” ipak je puno više onih kojima je ova Krajiškinja britkog jezika uzor. Jedna od takvih je i izvjesna Zinaida, kojoj je upravo Raza bila uzor da se pokrije.

“Zinaida mi je poslala ovu poruku da je objavim cijelom svijetu, a ja sam sada ponosnija nego ikad baš zato što je ona stavila hidžab a uzor sam bila ja! Hvala ti veliki Bože” – napisala ja Raza na svojoj FB stranici, gdje je i podijelila Zinaidinu poruku a koju prenosimo u cjelosti:

“U moru laži, pretvaranja i lafine, Raza me privukla svojim iskrenim tesktovima o svojoj rah. neni Zahidi. Sjecam se, da sam čitala neki tekst koji je s početka bio tužan, prepun emocija, a onda do kraja teksta bi dosla neka šala koja bi me nasmijala do suza. Pročitala sam par tekstova od Raze ne obraćajući pažnju na sliku.
Začitah se oduševljno i osjetih potrebu da pogledam ko je ova žena. Ko je ta žena koja me svojom rječju tako suptilno, nježno kroz suze ili šalu provede moju dušu kroz mnoga stanja. Kad sam pogledala sliku, u meni se nesto rasplinulo.Ugledah tu ljepoticu s hidžabom.
MashAllah kako je lijepa ova žena! Do tada sam sretala pokrivene žene koje su uglavnom nepristupačne, ćutljive, nekako obične. Raza mi je bila neobična u svemu.
Iskrena, bez dlake na jeziku, sa svim svojim problemima u javnost. Tada sam već bila krenula da se vraćam putem zivota u vjeri. Kad god sam u iskušenju, odnekle doleprša neki njen savjet.
Srele smo se dva puta. Uživo je još ljepša mashAllah. Molim Uzvišenog da joj olakša njene borbe koje je vodila na svim poljima, svjesna da podršku dobiti neće čak ni od najbližih a to mnogo boli.
Nedam na Razu zato što se snagom volje i pouzdanjem u Allah dž.š. izdigla sa dna u visine. Zato što je pokazala da žene mogu sve, pogotovo onda kada im kažu da ne smiju i ne mogu.
Kad poželite da je sabotirate, sjetite se mene. Meni je bila sebeb da se pokrijem.
Da nam nižeš pobjede ako Bog da i da te Uzvišeni pomgne na ovom putu na kojem samo pokazuješ kako smo mi isti. Sretni, tužni ili nasmijani, uvijek s nadom u Milost Svemoguceg, a trun Njegove Milosti je veći od svih naših grijeha. Gospođo moja, samo go go go…” – napisala je Zinaida u svojoj poruci.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime