Srebrenički slavuj AJDIN OSMANOVIĆ na 30. Bihaćkom festivalu, Dilvad Felić mu obećao pokloniti pjesmu!

0
935

Tradicionalni “Sevdah fest” i “Festival narodne muzike” u Bihaću, koji je postao prepoznatljiv muzički brend  u BiH, ali i zemljama regiona, ove godine biće održan po 30. put.

 I ove godine muzička fešta na obalama Une trajat će dvije večeri. Prvo veče rezervisano je za “Sevdah fest” kroz koji se oživljavaju tradicionalne pjesme sevdalinke, dok je drugo veče “Festival narodne muzike” rezervisano za predstavljanje novih pjesama.

Festival svake godine karakteriše učešće velikog broja renomiranih muzičkih zvijezda i mladih talentiranih muzičara koji ovaj muzički spektakl nastoje iskoristiti kao odskočnu dasku u nastavku buduće muzičke karijere. Jedan od učesnika na 30. jubilarnom Bihaćkom festivalu jeste i naš Ajdin Osmanović, koji će se sa svojim mentorom Jasminom Brašnjićem predstaviti prve festivalske večeri.

“Saradnja sa Dilvadom Dadom Felićem, čovjekom koji već tri pune decenije uspijeva organizirati ovako ozbiljnu muzičku priču u BiH nastala je sasvim slučajno u jednom hotelu na obali prelijepe Une. Već u prvim rečenicama mi smo jednostavno našli zajedničku i u potpunosti se razumjeli. Odmah je kazao da će u Ajdinovom slučaju za ovaj festival napraviti iznimku, na način da ćemo Ajdin i ja imati priliku da se u prvoj večeri festivala “Sevdah fest”  publici predstavimo sa jednom sevdalinkom, što za Ajdinov muzički put predstavlja jako veliku stvar” – rekao je za azrazna.ba Ajdinov mentor, profesor Jasmin Brašnjić.  

Poslije te kratke kafe, skupa su gostovali na TV USK-a i tada ih je, u programu uživo Dado dodatno prijatno iznenadio obećanjem da će za Ajdina raditi pjesmu, koja će biti njegov poklon našem “čudu od djeteta” kako ga zbog njegovog talenta prozvaše u regionu.

“Obzirom da smo svi skupa skučeni s vremenom snimanje pjesme je ostavljeno za sljedeću godinu” – kaže Brašnjić i dodaje:

“Dado je čovjek velikog srca, profesionalac u poslu kojem je život posvetio. Vrsan pjesnik, kompozitor, instrumentalista i muzički producent koji je sarađivao i učestvovao u građenju muzičkih karijera velikih muzičkih imena kako iz BiH, tako iz okruženja. Sretan sam da nam je dragi Bog na neki način spojio puteve i da ćemo imati priliku skupa raditi na Ajdinovoj pjesmi”

Druženje sa Dadom su, kako kaže, završili u njegovom studiju, sjedeći na istom mjestu gdje su sjedile sve muzičke legende ovih prostora. S tog mjesta nose posebnu uspomenu koja glasi: “Na kraju, isplati se biti Čovjek”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime