SREBRENIK ZA PALESTINU: U utorak na šetalištu bazar “Baking for Palestine”

0
251

U utorak, 14. maja na šetalištu u Srebreniku biće održan bazar “Baking for Palestine” odnosno prodaja kolača i ostalih slastica a sav novac koji se prikupi ići će za narod Palestine.

Inicijativa “Baking for Palestine” krenula je iz Njemačke a zahvaljujući našoj Mirheti Omerović-Smajlović stigla je i u Srebrenik. Inače, Mirheta je iz Srebrenika, živi i radi u Njemačkoj i to kao konsultant za digitalizaciju u kompaniji Merzedes benz. O ideji da organizuje bazar za Palestinu u Srebreniku kaže:

“Moja prijateljica Julia je inicijativu “Baking for Palestine” počela u Njemačkoj a ja sam odlučila da joj se pridružim I proširim ovu humanu akciju tamo gdje mogu. Julia je stupila u kontakt sa jednom gospođom Betül koja ima direktno veze sa ljudima u Gazi koji dostavljaju hranu i sa agencijom iz Egipa koja evakuira porodice kojima je izlazak iz Gaze hitno potreban, većinom su to djeca kojima treba liječenje vani i slično, tako da smo sigurni da novac koji prikupimo zaista i ode u ruke onima za koje je prikupljan. Gospođa Betül na svom instagram profile podijeli svaku uspješnu akciju, snima kada donacije stignu u bolnice, hrana, voda i slično do porodica, snima porodice koje se uspiju evakuisati i lično a sve to Julia podijeli i na svom profilu” – kaže Mirha.

Ona poziva sve Srebreničane, posebno Udruženja žena sa ovoga područja da im se pridruže na bazaru. Svi koji žele da uzmu učešće u ovom humanitarnom događaju, a spriječeni su da u utorak, 14. maja budu na Trgu mogu donirati kolače za prodaju. Sav prihod od prodatih kolača će biti proslijeđen za pomoć stanovnicima Palestine.

Svi koji žele donirati kolače iste mogu donijeti u utorak, 14. maja od 9:00 sati direktno na štand. Apelujemo na sve naše sugrađane da se odazovu kako donaciji kolača, tako i kupovini istih, da zajedno učinimo koliko možemo kako bi pomogli narodu Palestine.

Više informacija o bazaru “Baking for Palestine” na linku https://shorturl.at/mrt28

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime