SREBRENIK: U toku postavljanje usporivača saobraćaja širom grada

0
1298

Grad Srebrenik nakon urađenog elaborata a u cilju unapređenja bezbjednosti, započeo je sa postavljanjem usporivača saobraćaja na određenim lokacijama širom grada.

Usporivači saobraćaja su važan alat za poboljšanje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, uključujući vozače, pješake i školsku djecu. Ovi uređaji su posebno korisni na prometnim mjestima gdje postoji visok rizik od saobraćajnih nesreća ili prekomjerne brzine vozila.

Usporivači saobraćaja pomažu u poboljšanju protoka saobraćaja na mjestima gdje je to potrebno, omogućavajući sigurnije prelaze pješaka i povećavajući vidljivost učesnika u saobraćaju.

Posebno je važno naglasiti da grad Srebrenik želi da obezbijedi veću sigurnost za vozače, pješake i školsku djecu.

Postavljanje usporivača saobraćaja je dio šire strategije unapređenja bezbjednosti u saobraćaju, koja uključuje i postavljanje adekvatne saobraćajne signalizacije i obezbjeđenje pješačkih trotoara. Nastavak realizacije ovog projekta će doprinijeti stvaranju sigurnijeg i funkcionalnijeg saobraćajnog okruženja za sve građane Srebrenika” – istakao je gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime