Tuzlanski studenti u posjeti svjetski poznatoj poliklinici u Zagrebu

0
239

Studenti završne godine Odsjeka za logopediju i audiologiju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Univerzitet u Tuzli upriličili su studijsku posjetu 9. i 10.maja poliklinici SUVAG u Zagrebu.

Dočekalo ih je ljubazno osoblje poliklinike na čelu sa ravnateljicom dr.sc. Katarinom Pavičić Divokoza, koja im je ukratko predstavila historijski razvoj poliklinike SUVAG.
Nakon toga, studenti su imali priliku proći sve odjele i usluge koje nudi ova ustanova, te čuti mnogo korisnih informacija od eminentnih stručnjaka koji se bave dijagnostikom i rehabilitacijom slušanja i govora.

Također, domaćini su studentima pripremili i prigodne poklone u vidu knjiga koje će obogatiti lične biblioteke naših budućih stručnjaka.
Da se obrazovanje u Bosni i Hercegovini još uvijek cijeni i da je nastava ovog tipa izuzetno važna, dokazali su i domaći privrednici koji su sponzorisali studente i omogućili im odlazak u Zagreb. U pitanju su firme Prima Commerce iz Zenice, Auto-kuća Pavić i Modul Int iz Tuzle, Ascom iz Tešnja, Sensory centar Zenica te Grad Zavidovići.


Podržavanjem i promocijom ove ali i sličnih posjeta omogućava se jedinstveno iskustvo učenja i profesionalnog razvoja budućih stručnjaka naše države iz oblasti logopedije i audiologije.


Ovakva stručna usavršavanja i posjete mogu biti motivator mladima za praćenje svjetskih trendova iz oblasti struke te primjenu istih u svojoj zajednici.

M.D.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime