SJAJ MLADOSTI: Maturanti Behram-begove medrese svečanim defileom uljepšali ulice Tuzle

0
917

Jučer je ulicama Tuzle u svečanoj povorci, u pratnji svojih razrednika i odgajatelja prodefilovala još jedna generacija maturanata Behram-begove medrese. Maturanti su krenuli od Behram-begove medrese i prošetali do Trga slobode, a potom i do Trga prekinute mladosti, odnosno do tuzlanske Kapije, mjesta na kojem je 25. maja 1995. godine ubijena 71 mlada osoba.

Na Kapiji su položili ruže i proučili fatihu, zatim su se uputili prema Džindić džamiji, gdje su se prisjetili nekoliko profesora, koji su ukopani u haremu džamije. Nakon toga su krenuli prema mjestu stare zgrade Behram-begove medrese, gdje su nakon fotografisanja završili šetnju.

Ovo 348. generacija maturanata Behram-begove medrese i broji 56 učenika i 57 učenica. Razrednici maturantima su Samir Spahić i Kemal Jusufović, i odgajatelj Smail Hašarić. Razrednice maturanticama su Emina Hatunić i Mukelefa Behaderović, a odgajateljica je Ehlimana Suljić.

Ova generacija je iznjedrila jednog hafiza, a brojni takmičari su tokom školovanja na najljepši način predstavljali Medresu. Učenik generacije je Husein Jašić, a učenica generacije je Fatima Huskanović.

Maturskom akademijom koja će se održati  u subotu 18.05.2024. godine, biće završene svečanosti ispraćaja ove generacije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime