NAPRAVITE SAMI: Magična smjesa od samo tri sastojka vraća bjelinu vašim omiljenim patikama!

0
227

Svi imamo barem jedne omiljene bijele patike, međutim s vremenom one mogu izgubiti svoj prvobitni sjaj te požutjeti od pranja i nošenja. Umjesto da trošite novac na skupe proizvode za čišćenje, isprobajte magično sredstvo koje možete napraviti kod kuće, koristeći samo tri sastojka: vodu, sirće i sodu bikarbonu. Ovo jednostavno, ali efikasno sredstvo će vašim patikama vratiti blistavu bjelinu i učiniti ih ponovno kao novima.

Bilo da se radi o đonovima patika, plastičnom baštenskom namještaju ili PVC stolariji, svaka nečistoća na bijeloj površini postaje još primjetnija a vrlo je važno čisititi ih pažljivo kako ih ne bi oštetili.

Najsigurniji i najpouzdaniji način da vratite bjelinu i sjaj ovim površinama je jednostavna mješavina vode, sode bikarbone i alkoholnog sirćeta.

Pomiješajte vodu i sirće u razmjeri 1:1, zatim dodajte sode bikarbone dovoljno da napravite gustu pastu. Umočite staru četkicu za zube u ovu smjesu i njome izribajte bijelu površinu na omiljenim patikama, bijelom baštenskom namještaju ili PVC stolariji. Na kraju, isperite toplom vodom, ostavite da se osuši i to je to.

Ovaj domaći recept je ne samo ekonomičan, već i ekološki prihvatljiv način za održavanje vaših patika ili drugih bijelih površina čistima i svježima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime