Inspiracija za buduće farmaceute: Apoteka Jasmina otvara vrata srednjoškolcima!

0
422

U cilju pomaganja srednjoškolcima sa područja TK pri izboru buduće karijere, apoteka Jasmina Srebrenik organizuje Dane otvorenih vrata koji će trajati do kraja mjeseca maja.  Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku mladima da se pobliže upoznaju s poslom farmaceuta i magistra farmacije, te da saznaju više o svakodnevnim izazovima i prednostima ovog zanimanja.

Tokom desetodnevnog događaja, apoteka Jasmina će ugostiti mnoge srednjoškolce koji su zainteresirani za karijeru u zdravstvu. Kroz niz interaktivnih prezentacija, učenici će imati priliku iz prve ruke vidjeti kako izgleda radni dan farmaceuta.

Jedan od najvažnijih aspekata Dana otvorenih vrata biće mogućnost da učenici postavljaju pitanja i dobiju odgovore od iskusnih farmaceuta. Magistra farmacije Jasmina Slanjankić-Hasić podijeliće svoja iskustva i objasniti važnost uloge farmaceuta u zdravstvenom sistemu.

“Želimo da pomognemo u donošenju važnih odluka naših srednjoškolaca za upis na studije.Ukoliko neko nije siguran šta odabrati, kako to izgleda u praksi, otvoreni smo za mogućnost da ovaj divni posao magistra farmacije pogledaju sa naše strane pulta.  Upoznavanje obaveza, odgovornosti i mnogih prednosti, ogromne ljubavi koju mi imamo za našim poslom, rado ćemo predočiti nekome ko želi da odabere ovu profesiju.  Sigurno da bi svako volio vidjeti stvarnu sliku svoje buduće profesije, tako i mi kada smo birali studije. Postaneš siguran u svoju odluku, te sa većom motivacijom koračaš ka svom cilju. Birati da cijeli život radimo ono što volimo je zasigurno najbolja odluka koju možemo donijeti sami za sebe. Zapravo, kada nađete posao za kojim ste strastveni, naporno ćete raditi, ali vam neće vam smetati što radite. Radit ćete više nego što ste ikada mislili da je moguće, ali će alat u vašim rukama biti lak“ – kažu u apoteci Jasmina i dodaju da im se srednjoškolci I ostale osobe sa područja TK mogu obratiti tokom cijele godine, te da će im rado izaći u susret za ovakav I sličan vid posjete apoteci Jasmina u Srebreniku.

Ovaj događaj je još jedan korak ka povezivanju obrazovnog sistema i realnog svijeta rada, i mladima nudi priliku da istraže svoje interese i strasti u oblasti farmacije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime