JUBILARNIH 40: Firma Herceg Srebrenik obilježila četiri decenije uspješnog poslovanja

0
2108

Kada kažemo regionalni lider u proizvodnji ALU I PVC stolarije, onda govorimo o kompaniji Herceg d.o.o., mjestu gdje spoj kvaliteta i tradicije živi 40-godišnje iskustvo.

Začeci kompanije Herceg doo sežu još do 1983. godine, kada su osnivači prvobitno osnovali zanatsku radionicu, koja je kasnije izrasla u privredno društvo, koje trenutno zapošljava oko 450 zaposlenih. Kompanija je smještena u Srebreniku, a jedna od ključnih aktivnosti je proizvodnja vrata i prozora uz upotrebu najsavremenijih i najkvalitetnijih materijala.

Godine 1989. proizveli su prvi ALU prozor, što je bio korak na putu usmjeravanja proizvodnje, a 1995. i prvi PVC prozor. Prekretnicu svog rasta smještaju u 2000. godinu kada su ljudi počeli prepoznavati kvalitet koji nude.

Fokus na kvalitet a ne kvantitet, kojim je kompanija vođena od samih početaka nastanka dovela ih je i do prvog izvoza 2001. godine. Od tada, Herceg d.o.o. možemo smjestiti u rang sa vodećim evropskim kompanijama u industriji.

Danas je ova komapnija obilježila veliki jubilej, četiri decenije uspješnog rada i postojanja, skoro pola vijeka posvećenosti, kvaliteta i inovacija.

Na svečanoj ceremoniji obilježavanja ovog značajnog jubileja ozvaničeno je i pokretanje novog pogona za proizvodnju drvene stolarije u koji je uloženo 5 miliona maraca. Kako je rečeno, u ovom pogonu posao će dobiti novih 30 radnika.

Inače, bogata distribucijska mreža kompanije Herceg broji Bosnu i Hercegovinu, te preko sedam država koje su dio najvećih evropskih ekonomskih i tržišnih snaga i to Nizozemska, Belgija, Švicarska, Njemačka, Austrija, Hrvatska i Francuska.

Na hiljade zadovoljnih kupaca, godine iskustva koje stoje iza Hercega doo, reference poslovnih partnera koje krase njihovu web platformu, kao i usmjerenost na dugoročne odnose, nesumnjivo potvrđuju navedeno.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime