Ajdin Osmanović sa mentorom stigao u Njemačku na festival “Color of voices”

0
249

“Čudo od djeteta”, mladi Ajdin Osmanović iz Srebrenika, stigao je sa svojim mentorom Jasminom Brašnjićem u Njemačku, gdje će učestvovati u grand finalu prestižnog Svjetskog festivala jezika i kulture “Colors of voices” koji će se ove godine održati u njemačkom gradu Geseke/ Eringerfeld.

Ovaj festival je takmičarskog karaktera i okuplja mlade talente iz cijelog svijeta, a prije skoro 18 godina zamišljen je kao mjesto na kojem će mladi ljudi uzrasta do 12 godina imati priliku da predstave sebe, svoju državu, kulturu i jezik, kao i da kroz pjesmu svijetu pošalju poruku mira, ljubavi i poštovanja svih naših sličnosti i razlika. 

Ajdin će na velikoj sceni ovog prestižnog festivala predstaviti Bosnu i Hercegovinu.

“Osjećam se fantastično, odmorno i spremno. Jedva čekam da izađem na scenu. Veliki pozdrav iz Njemačke šaljem svima, a najveći pozdrav mojim roditeljima i sestri, mojim drugarima i nastavnicima u OŠ Duboki Potok i Prvoj OŠ Srebrenik. Hvala svima za svaki oblik podrške koju pružate mom profesoru i meni” – poručio je Ajdin.

Ajdinov mentor, Jasmin Brašnjić, ističe da je Ajdin izuzetno talentovan dječak koji svojim glasom i nastupom osvaja srca. “Ajdin je zaista posebno dijete. Njegova posvećenost muzici i nevjerovatan talenat donijeli su mu ovu priliku, i sigurni smo da će dati sve od sebe da nas dostojno predstavlja,” rekao je Jasmin.

Grand finale festivala “Color of Voices” će se održati 1. juna, a Ajdin će nastupiti u kategoriji “Color of voices Turkish”

“Pet stotina kilometara daleko do kuće želim u Ajdinovo i svoje ime da se zahvalim našem oficijelnom mobilnom partneru, auto kući Nipex, zatim gradonačelniku našeg prelijepog Srebrenika Adnanu Bjeliću, gradonačelniku Cazina, predsjedniku skupštine TK što su prepoznali značaj ovog događaja i spram svojih mogućnosti dali finansijsku podršku da Ajdin dođe na ovo takmičenje. Festival jeste takmičarskog karaktera ali mi uopšte nismo opterećeni rezultatom jer Ajdin je samim prolaskom u veliko finale ovog festivala učinio mnogo.” – rekao je profesor Brašnjić, dodajući da su  svi oni koji Ajdina i njega podržavaju, jednim dijelom zaslužni što će se zastava BiH zavijoriti među zastavama 13 zemalja svijeta.

Ajdinovo učešće na festivalu “Color of Voices” veliki je događaj za našu zemlju, a njegov nastup u Njemačkoj inspiracija je za sve mlade talente i dokaz da se snovi mogu ostvariti uz posvećenost i rad.

Bez obzira na ishod rezultate festivala, Ajdin je već pobjednik jer je svojim talentom i trudom stigao do finala ovog velikog svjetskog takmičenja. Sretno, Ajdine! Tvoj Srebrenik i cijela Bosna i Hercegovina su ponosni na tebe!

https://www.facebook.com/brasnjicjasmin/videos/994416568917538

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime