MALI HEROJI: Sumeja i Ema izrađuju i prodaju narukvice kako bi pomogle djevojčici Iris

0
643

Sumeja i Ema, djevojčice iz Dobrnje kod Tuzle, pokazale su nam šta znači istinska humanost i solidarnost. Ove male heroine pokrenule su divnu akciju izrade i prodaje narukvica, a sav prikupljeni novac namijenjen je za pomoć njihovoj vršnjakinji Iris kojoj su potrebna invalidska kolica.

Sumeja i Ema, velikim srcem i malim ručicama izrađuju prekrasne narukvice koje prodaju u svom rodnom mjestu. Njihov trud i kreativnost već su privukli pažnju mnogih, a priča o njihovoj akciji brzo se proširila društvenim mrežama. Objava na Facebooku ubrzo je okupila i drugu djecu iz ulice koji su im se pridružili u ovoj plemenitoj misiji. Zajedno, ova mala ekipa marljivo izrađuje i prodaje narukvice, sve sa ciljem da pomognu Iris da dobije kolica koja koštaju 7.000 maraka.

Inače, Sumeja i Ema su školske drugarice, idu u drugi razred područne škole u Dobrnji. Djevojčicu Iris nisu lično upoznale, nego su putem interneta saznale da se prikupljaju sredstva za kupovinu invalidskih kolica za ovu djevojčicu i odmah su znale gdje će usmjeriti novac od prodaje narukvica. https://shorturl.at/0OFh2

Svi koji žele podržati ovu divnu akciju i kupiti narukvice mogu to učiniti u Dobrnji, na putu prema Lipnici, nekih 500 metara od magistralnog puta. Ova jednostavna, ali srdačna inicijativa pokazuje kako zajedništvo i mali gestovi mogu napraviti veliku razliku u životu jedne djevojčice.

Podržimo Sumeju i Emu u njihovoj humanoj akciji i pokažimo da zajedno možemo učiniti svijet boljim mjestom. Kupovinom narukvica ne samo da ćete dobiti lijep i jedinstven komad nakita, već ćete biti dio ove predivne priče o solidarnosti i ljubavi.

Djevojčici Iris možete pomoći i kupovinom personaliziranih poklona koje izrađuje njena mama i na taj način već godinama finansira njeno liječenje. https://shorturl.at/Ps6Rt

Pomoći možete i uplatom na žiro račun kod BBI banke:

Ime i prezime: Iris Ključić

Adresa: Goste Lazarevica 172

Svrha uplate: za nabavku kolica

Transakcijski racun: 141-391-13100024-30

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime