Frizerke iz Srebrenika briljirale na Državnom prvenstvu frizera u Zenici!

0
1600

U nedjelju je u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici održano Otvoreno državno prvenstvo frizera BiH, u organizaciji Saveza frizera u BiH. Na ovom prestižnom događaju, koji je okupio više od 1.000 sudionika, posebnu pažnju privukle su učenice frizerskog smjera iz MSŠ Srebrenik.

Pod vodstvom profesorica Amire Jukić i Elme Kešetović, talentirane frizerke iz Srebrenika ostvarile su izvanredne rezultate, osvojivši nekoliko pehara i medalja. Njihov uspjeh je dokaz predanog rada i posvećenosti edukaciji i praćenju najnovijih trendova u frizerstvu.

“Osnovni cilj ovogodišnjeg prvenstva je bio predstaviti što veći broj frizera, kao i drugih djelatnika iz frizerske industrije, distributera, predstavnika brendova i kompanija, kako bismo dali podstrek frizerskoj struci u trenutnim turbulentnim ekonomskim i drugim prilikama,” izjavio je predsjednik Saveza frizera u BiH Sanin Fazlić.

Pobjedu na prvenstvu je odnijela Zorica Knežević iz Tuzle, te postala državni prvak u ženskoj modnoj disciplini.

Na ovogodišnjem prvenstvu predstavljeni su najnoviji trendovi u frizerstvu, a učenice iz Srebrenika su svojim radovima i talentom dodatno promovirale kvalitetu obrazovanja u MSŠ Srebrenik.

Svojim nastupom i rezultatima, frizerke iz Srebrenika pokazale su da su dostojne nasljednice dugogodišnje frizerske tradicije u BiH, a kontinuirani uspjesi učenika MSŠ Srebrenik potvrđuju da je ova obrazovna ustanova rasadnik talenata i budućih profesionalaca u frizerskom ali i brojnim drugim zanimanjima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime