Uz izuzetan doprinos fudbalera iz Srebrenika Selekcija NS TK osvojila KUP REGIJA NS/FS BiH!

0
230

U finalu Kupa BiH održanom u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, selekcija Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona osvojila je prvo mjesto, savladavši Nogometni savez Zeničko-Dobojskog kantona, nakon uzbudljivog izvođenja penala rezultatom 4:3. Ovim trijumfom, selekcija NS Tuzlanskog kantona pored osvajanja prestižnog Kupa regija za 2024. godinu, plasirala se u narednu fazu takmičenja gdje će se suočiti sa selekcijama Albanije, Češke i Škotske.

Pored sportskog uspjeha, ova pobjeda donosi i značajnu finansijsku podršku za Nogometni savez TK. Zahvaljujući plasmanu, savez je obezbijedio 70.000 eura od UEFA-e, kao i dodatnih 20.000 KM, što će značajno doprinijeti razvoju nogometa u regionu.

Izuzetan doprinos osvajanju Kupa dali su fudbaleri iz Srebrenika Haris Ordagić i Mahir Vejzović, koji su pokazali vrhunske performanse na terenu, kao i predstavnik ekipe, Mursel Delić, koji je odigrao ključnu ulogu u organizaciji i vođenju tima.

Svojim izvanrednim igrama, fudbaleri iz Srebrenika, zajedno sa ostatkom ekipe, pokazali su da su spremni za izazove koji ih očekuju u narednoj fazi takmičenja.

Srebrenik se s ponosom može osvrnuti na svoje fudbalere, koji su svojim talentom i radom doprinijeli ovom velikom uspjehu. Njihov doprinos osvajanju Kupa BiH za 2024. godinu ostavljit će trajni pečat u historiji nogometa Tuzlanskog kantona.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime