Nova zapošljavanja u centrima za socijalni rad skratiće vrijeme čekanja na rješenja za dječji dodatak

0
137

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike pokrenulo je projekat s ciljem skraćivanja vremena čekanja na rješenja za dječiji dodatak u centrima za socijalni rad širom Federacije Bosne i Hercegovine. Ovaj projekt ima za cilj poboljšati efikasnost i kvalitet usluga koje centri za socijalni rad pružaju građanima.

U prvoj fazi raspodjele sredstava, ministarstvo je izdvojilo 700.000 KM kako bi podržalo zapošljavanje dodatnog osoblja u centrima za socijalni rad. Ova sredstva će pomoći u smanjenju vremena čekanja na izdavanje rješenja za federalni dječiji dodatak, naknade roditelja njegovatelja, te rješenja za civilne žrtve rata i neratne invalide.

Raspodjela novca je izvršena na osnovu broja korisnika ovih prava, koji su regulisani federalnim propisima. Tako će Centar za socijalni rad Srebrenik od Federalnog ministarstva rada i socijalne politike dobiti iznos od 17.983 KM, u skladu s brojem korisnika kojima se pruža usluga.

“Zahvaljujemo se federalnom ministru Adnanu Deliću, kao i cijelom ministarstvu, na ovoj vrijednoj podršci. Vjerujemo da će ova sredstva značajno pomoći u ubrzavanju aktivnosti Centra za socijalni rad Srebrenik, omogućujući korisnicima usluga da brže i efikasnije dobiju potrebna rješenja i podršku. Očekujemo da će ove mjere dovesti do poboljšanja kvaliteta usluga za sve korisnike” – istakao je gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime