Nova humana misija apoteke Jasmina – finansirati ekskurziju maturantu koji to sebi ne može priuštiti

0
442

Jasmina Slanjankić-Hasić, vlasnica apoteke Jasmina Srebrenik još jednom je pokazala da ima veliko srce. Na svom Facebook profilu, Jasmina je podijelila emotivni status u kojem se prisjetila vremena kada je završavala srednju školu i kada su trebali ići na ekskurziju. Tada je bilo djece čiji roditelji im nisu mogli priuštiti “taj luksuz”.

“Ali ekskurzije su nešto što ne možemo ponoviti sa 30, 40… Samo jednom. Na kraju srednjeg obrazovanja” napisala je Jasmina, dodajući kako je i tada pomogla koliko je mogla da neka od te djece ne propuste ekskurziju.

Svjesna da je danas situacija za mnoge roditelje još teža, Jasmina je odlučila staviti na raspolaganje svoju apoteku za još jednu u nizu humanitarnih akcija. Ovog puta, apoteka Jasmina i svi oni koji budu učestvovali u ovoj akciji će jednom maturantu platiti ekskurziju.

“Niko neće znati ni kome ni kako. Voljela bih da to bude neko iz naše srednje škole, jer smatram da se moramo prvo okrenuti oko sebe. Ja ću naći način kako to obaviti, od srca. Svako dijete ima pravo na uspomene, da gradi svoje prvo životno iskustvo putovanja sa svojim drugarima, da uživa i da ima privilegiju osjetiti to! Jer to možemo samo sa 18.” – napisala je Jasmina.

Jasmina naglašava važnost zajedničkog djelovanja i solidarnosti: “Zato dragi moji! Idemo, možemo, želimo, hoćemo… i na kraju dužni smo. Nije dobro samo kada je nama i našoj djeci dobro, najbolje je kada srećnima učinimo druge. I da… svjesna sam, ne možemo promijeniti cijeli svijet, niti pomoći svima, ali možemo jednoj osobi a i to je nečiji cijeli svijet!”

Apoteka Jasmina  poznata je po svojoj predanosti zajednici, a ova plemenita akcija još jednom potvrđuje da humanost i solidarnost žive u Srebreniku, zahvaljujući ljudima poput Jasmine Slanjankić-Hasić.

Facebook status u cjelosti možete pročitati klikom na link https://shorturl.at/Rv4VR

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime