Iskoristila vrijeme korone kao šansu za pokretanje biznisa: Inspirativna priča Hasije Ibrahimović

0
907

U proteklih nekoliko godina, svjedočimo značajnom porastu butika specijaliziranih za pokrivene žene. Ova promjena nije samo odraz povećane potražnje, već i rezultat napora poduzetnih žena koje svojim radom i zalaganjem čine modnu scenu dostupnijom i inkluzivnijom. Nekada je bilo gotovo nemoguće pronaći radnje koje nude odjeću prilagođenu potrebama pokrivenih žena, dok danas, zahvaljujući inicijativama poput one koju vodi Hasija Ibrahimović, situacija je znatno drugačija.

Hasija Ibrahimović, iz mjesta Potpeć kod Tinje, svijetli je primjer kako se trud i predanost mogu isplatiti i kako iz naizgled bezizlazne situacije možemo izvući najbolje. Završila je Behram-begovu medresu u Tuzli, nakon čega je upisala studij Logopedije i audiologije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. No, njena prava strast ležala je u modi i želji da olakša svakodnevni život pokrivenim ženama.

Za vrijeme pandemije koronavirusa, kada je cijeli svijet stao, Hasija je iskoristila priliku da započne s online prodajom odjeće za pokrivene žene. Shvatila je da tržište nije dovoljno razvijeno i da postoji velika potreba za kvalitetnom i modernom odjećom koja je prilagođena pokrivenim ženama. Upravo tada je započela svoj online butik, koristeći društvene mreže kao platformu za plasiranje svojih proizvoda.

“Nije bilo lako započeti nešto novo usred pandemije, ali vjerovala sam u svoju ideju i znala sam da postoji potreba za ovakvom vrstom odjeće.” – kaže Hasija.

Prošle godine u novembru, Hasija je odlučila napraviti korak dalje i otvoriti fizički butik u sklopu porodične kuće. Ovaj potez omogućio joj je da bude još bliže svojim klijentima, te da im pruži priliku da uživo vide i probaju odjeću koju nudi. Butik je brzo stekao popularnost među ženama u lokalnoj zajednici, ali i šire, zahvaljujući Hasijinom trudu i pažnji koju posvećuje svakom detalju.

Osim odjeće, butik nudi i razne modne dodatke koji upotpunjuju izgled i pomažu ženama da se osjećaju samopouzdano i lijepo u svakodnevnim prilikama. “Trudim se da svaki komad bude kvalitetan i udoban, jer znam koliko je važno da se žene osjećaju dobro u onome što nose.” – dodaje Hasija.

Priča Hasije Ibrahimović je inspirativna priča o uspjehu u najtežem periodu kada smo svi bili zatvoreni i kada nam je kretanje bilo ograničeno. Ova priča je najbolji primjer da se s vizijom, trudom i vjerom u sebe mogu postići velike stvari.

“Želim da moj butik bude mjesto gdje će se svaka žena osjećati dobrodošlo i gdje će pronaći nešto što odgovara njenom stilu i potrebama. Vjerujem da smo svi posebni na svoj način i da zaslužujemo odjeću koja to odražava.” – zaključuje Hasija.

Preporučujemo svima da posjete butik Hasije Ibrahimović u mjestu Potpeć kod Tinje, podrže njen rad i uživaju u predivnim komadima odjeće koji su stvoreni s puno ljubavi i pažnje. Možete je kontaktirati i online putem Facebook stranice SS prodaja https://shorturl.at/5POpg

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime