Bosanac iz Švicarske prenosi novu tehnologiju u BiH. U Živinicama otvorio firmu Smart Solar

0
330

U poslovnoj zoni Ciljuge u Živinicama otvorena je kompanija Smart Solar. Radi se o kompaniji koja je specijalizirana za solarnu energiju.

Investitor i vlasnik Anel Hadžić već 20 godina uspješno vodi kompaniju SH-Solartehnick AG u Švicarskoj koja zapošljava 70 radnika. Hadžić je sa poslovnim partnerima Admirom Kulićem i Sanelom Hodićem Tuzlanski kanton odabrao kao početnu tačku proširenja poslovanja u BiH, a Živinice kao sredinu koja trenutno ima najbolje uslove za ulaganje.

“Svaka poslovna ideja u Živinicama je dobrodošla, što potvrđuje i drastičan rast razvoja privrede u Živinicama” – kazao je, između ostalog, na ceremoniji otvaranja Smart Solar kompanije gradonačelnik Began Muhić, prenosi ljudski ba.

Samo u protekloj godini svoje firme u Živinicama otvorila su 24 kako domaća tako i strana investitora, zahvaljujući povoljnim uslovima koje je obezbijedila gradska uprava.

U Živinicama se nalaze 4 poslovne zone koje su skoro popunjene. Gradska uprava provodi aktivnosti na otvaranju novih kako bi omogućila investitorima da pokreću biznise i zapošljavaju novu radnu snagu.

Direktorica Centra za ekologiju i energiju Džemila Agić naglasila je da je otvaranje ovakvih firmi nešto što je nužno kako bi se riješili zagađenja okoliša od fosilnih goriva.

 Smart Solar kompanija smještena je u poslovnoj zoni Ciljuge pored kompanije Bingo. Specijalizirana je za instalaciju fotonaponskih elektrana i toplotnih pumpi, pružajući klijentima najkvalitetnija, pouzdana i efikasna rješenja.

Dvodecenijsko iskustvo na tržištu Švicarske garantira kvalitet, poručili su iz Smart Solara Živinice.

ljudski.ba / azrazna.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime