Srebrenik: Ugovoreni radovi na izgradnji novog 20kV dalekovoda u Špionici vrijednosti 1.2 miliona KM

0
167

Gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić sastao se danas u prostorijama Gradske uprave u Srebreniku sa Imamović Besimom, izvršnim direktorom Elektrodistribucije Tuzla. Razgovarano je  o aktuelnim projektima koji se realiziraju na području ove lokalne zajednice, a fokus sastanka bili su zahtjevi srebreničkih privrednih društava, što je ujedno bio i povod za organizaciju ovog susreta.

“Direktor Imamović nas je obradovao izuzetno važnom informacijom: ugovoreni su radovi na izgradnji novog 20kV dalekovoda Špionica ukupne finansijske vrijednosti od 1.2 miliona KM. Ovaj projekat će značajno unaprijediti elektroenergetski sistem na našem području, jer će novi dalekovod imati duplo veću snagu od postojećeg. Pored toga, doprinijet će pouzdanijem i kvalitetnijem snabdijevanju električnom energijom svih naselja koja gravitiraju mjesnom području Špionica.” – rekao je gradonačelnik Bjelić, dodajući da će ovo unapređenje povećati sigurnost snabdijevanja električnom energijom za domaćinstva, ali i omogućiti privrednim subjektima sa ovoga područja planiranje proširenja proizvodnih kapaciteta.

Također, stvaraju se pretpostavke za lokalnu proizvodnju električne energije i njeno distribuiranje u širi elektroenergetski sistem.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Udruženja privrednika Srebrenik, Sulejman Herceg, koji je aktivno učestvovao u diskusiji i istakao važnost ovih projekata za privredni sektor Srebrenika. Ovaj sastanak predstavlja još jedan korak naprijed u zajedničkim naporima da se osigura bolja infrastruktura i podrži razvoj lokalne privrede.

Nakon sastanka, gradonačelnik Bjelić je zajedno sa direktorom Imamovićem obišao nekoliko privrednih društava koja trenutno imaju tehničke zahtjeve prema Elektrodistribuciji Tuzla.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime