Srebrenik: U naselju Omerbašići otvoren sportski poligon u čast šehida Jasmina Mujkanovića

0
396

U srebreničkoj mjesnoj zajednici Omerbašići svečano je otvoren novoizgrađeni sportski poligon, koji nosi ime po šehidu Jasminu Mujkanoviću. Ovaj poligon predstavlja značajan iskorak za mlade iz Omerbašića i okolnih naselja, pružajući im prostor za sportske aktivnosti, druženje i razvoj zajedništva, ali i čuvajući uspomenu na hrabrost i žrtvu jednog od njihovih heroja.

“Omerbašići su jedno od aktivnijih naselja i svojim angažmanom uspjeli su realizovati nekoliko važnih projekata. Ovaj poligon, zajedno s planovima koje još imaju, čini ih jednom od centralnih mjesnih zajednica na cijelom području Sladne. Već sada je poligon ispunjen djecom, a uvjeren sam da će u narednom periodu postati još popularnije okupljalište mladih.” – izjavio je gradonačelnik Adnan Bjelić.

Izgradnja poligona započela je 2022. godine, a prema riječima Mehmedalije Mutapčića, predsjednika MZ Omerbašići, projekat je započet vlastitim sredstvima mještana, da bi kasnije dobio podršku Gradske uprave.

“Prvo smo uz podršku Gradske uprave postavili asfalt na poligonu, a potom uz pomoć donatora i vlastitih sredstava ogradili poligon. Danas smo s ponosom otvorili ovaj prostor koji će našoj djeci i omladini pružiti sigurno mjesto za igru i rekreaciju, dok će u isto vrijeme njegovati sjećanje na šehida Jasmina Mujkanovića, čije ime nosi.” – rekao je Mutapčić.

Poligon su otvorili gradonačelnik Adnan Bjelić i kćerke šehida Jasmina Mujkanovića, dok su pojedincima zaslužnim za realizaciju ovog projekta uručene zahvalnice i priznanja.

Nakon otvaranja, održana je prijateljska utakmica između tima šehida Jasmina Mujkanovića i tima OBDOR 92.-95., a potom su mališani iz Omerbašića i Sladne odmjerili snage sa vršnjacima iz FK Gradina Srebrenik.

U sklopu svečanosti otvaranja poligona upriličen je obilazak nedavno izgrađenog šehidskog spomenika u Omerbašićima i mezara dvojice šehida iz ovog mjesta, uz poruku da se sjećanje na naše heroje i dalje čuva kroz projekte koji okupljaju i povezuju zajednicu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime