Na lokalnim izborima u BiH ove godine pravo glasa će imati 3.400.204 birača

0
77

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je Odluku o zaključivanju Centralnog biračkog spiska sa stanjem na dan 22.08.2024. godine u 24:00 sati prema kojoj je u Centralni birački spisak upisano 3.400.204 birača.

Odluka će biti objavljena u službenim glasilima i na internet stranici Centralne izborne komisije BiH i sadrži podatke o broju birača po izbornim jedinicama i po kategorijama.

Centralna izborna komisija BiH usvojila je i odluku kojom je uklonila imena 130 osoba sa liste kandidata za imenovanje na dužnost predsjednika/zamjenika predsjednika biračkih odbora jer je dodatnim provjerama utvrđeno da ne ispunjavaju opće i posebne kriterije. Odluka će biti objavljena na internet stranici Centralne izborne komisije BiH.

Među više od tri miliona osoba upisanih u Centralni birački spisak nalazi se i oko 45 hiljada osoba koji žive u inostranstvu, a moći će glasati na predstojećim izborima.

Prema ranije potvrđenoj listi, na izborima zakazanim za 6. oktobar bit će nešto više od 26 hiljada kandidata i 168 političkih subjekata.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime