Dan kreativnosti u Srebreniku: Sutra “Djeca crtaju svom gradu” i koncert Emine Bajtarević

0
356

Srebrenik će sutra biti domaćin jedinstvenog umjetničkog događaja za djecu pod nazivom “Djeca crtaju svome gradu” Događaj će, kao i svake godine, okupiti najmlađe umjetnike koji će na rolni papira dugoj preko 50 metara crtežima izraziti osjećaje i prikazati svoje doživljaje svijeta oko sebe. Svi radovi postat će trajni dio bogate zbirke Galerije OGUS-a, a posebno značajno ove godine je učešće štićenika Centra za djecu s posebnim potrebama “Spektar” Srebrenik, koji će svojim radovima dodati posebnu vrijednost ovom umjetničkom projektu. Ovaj događaj u okviru manifestacije OGUS planiran je za 19:00 sati.

Nakon ovog kreativnog dijela, program OGUS-a će biti nastavljen muzičkim nastupom Emine Bajtarević, u kojem će publika imati priliku uživati već od 20:00 sati. Nastup će biti održan na Ljetnoj pozornici Doma kulture, a ulaz za posjetioce je slobodan.

Emina je svoj nevjerovatan talenat u trbuhozborstvu predstavila u prošlogodišnjoj sezoni Supertalenta u Hrvatskoj, osvojivši drugo mjesto. Njeni nastupi, u kojima uz nju sudjeluje i lutka Deda, osvojili su publiku širom regije.

Osim vokalnih sposobnosti, Emina se bavi sviranjem više instrumenata, kao što su gitara, bubnjevi, bas i klavijature, te sama komponuje i producira svoje pjesme. Neke od njenih autorskih pjesama poput “Nazovi nekog osim dilera”, “Odsjaji”, “Pustite mi mir”, “Ništa”, “Being Me” i “Discommunication”, odražavaju njen jedinstveni muzički stil I osvajaju slušaoce svojim unikatnim zvukom i porukama.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime