Prvi sajam Udruženja žena „Sabur“ – Druženje, tradicija i domaći proizvodi na Trgu u Srebreniku

0
665

Udruženje žena “Sabur” iz Zahirovića s ponosom najavljuje svoj prvi sajam, koji će se održati u utorak, 10. septembra u periodu od 9:00 do 12:00 sati. Ovaj događaj predstavlja priliku za druženje, uživanje u domaćim delicijama i podršku lokalnim proizvođačima, a sve to uz bogat kulturno-zabavni program.

Sajam, čija organizacija je važan korak za Udruženje, bit će popraćen tradicionalnim nošnjama članica, što dodatno doprinosi očuvanju kulturne baštine i prikazivanju ljepote našeg naslijeđa. Posjetioci će imati priliku kupiti domaće proizvode poput nišeste, džemova, tarhane, jufki, pilava, kora za medenu pitu i suhog sira, koji su proizvedeni s posebnom pažnjom i ljubavlju.

„Ovo je naš prvi sajam, ali nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja, kao što smo to činili učestvujući na drugim sličnim događajima. Pozivamo sve naše Srebreničane da nam se pridruže i na taj način podrže naš rad ali i rad drugih udruženja koja će uzeti učešće na sajmu.“ rekla nam je predsjednica Udruženja žena “Sabur” Nuska Ključić, naglašavajući važnost podrške koju pružaju zajednici kroz promociju domaće proizvodnje i očuvanje tradicije.

U 12:00 sati planirana je svečana dodjela zahvalnica, kao znak priznanja svima koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli uspjehu ovog događaja.

“Pozivamo sve da nam se pridruže, uživaju u druženju uz kafu, sokove i kolače, te podrže rad Udruženja žena “Sabur” i očuvanje lokalne tradicije.” – poručuju organizatori.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime