Crni vikend u BiH: Poginula trojica motociklista

0
198

Još jedan crni vikend je iza nas. U saobraćajnim nesrećama u Živinicama, Derventi i Stanarima poginula su tri motociklista.

U subotu ujutro u saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Živinice-Lukavac u mjestu Priluk poginuo je vozač motocikla Aladin H, a u nesreći su učestvovali automobil „passat“ i motocikl. Aladin je bio član “Black Bikers” auto-moto kluba Živinice.

– U nesreći je vozač motocikla zadobio povrede opasne po život te je prevezen vozilom Službe hitne pomoći Doma zdravlja Živinice u UKC Tuzla, gdje je uprkos ukazanoj medicinskoj pomoći, usljed povreda preminuo” – rečeno je iz MUP TK.

Još jedna teška nesreća sa smrtnim ishodom dogodila se u nedjelju oko 09:30 sati na magistralnom putu Derventa-Prnjavor u mjestu Agići. U nesreći su učestvovali V.P. iz Dervente koji je upravljao vozilom “mercedes” i M.N. sa područja Dervente koji je upravljao motociklom “kawasaki”. Vozač motocikla je poginuo na licu mjesta. 

Istog dana, oko 17:00 sati, još jedna teška nesreća sa smrtnim ishodom dogodila se u Stanarima. U nesreći su učestvovali vozač “golfa” J.K. iz Stanara i M.S. iz Prnjavora koji je upravljao motociklom “suzuki”. Vozač motocikla Mirko Stojčić poginuo je na licu mjesta.

Stojčić se, navodno, vraćao sa motorijade u Tuzli, a njegovi mnogobrojni prijatelji i kolege iz MC Bikers Prnjavor opraštaju se od njega na društvenim mrežama potresnim riječima.

Upravo su motoristi najranjivija kategorija učesnika u saobraćaju, a policija svakodnevno apeluje na sve vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime