Srebrenik: Objavljen konkurs za dodjelu stipendija redovnim učenicima srednjih škola za školsku 2024/2025. godinu

1
156

Gradonačelnik Grada Srebrenik objavio Konkurs za dodjelu stipendija redovnim učenicima srednjih škola sa područja Grada Srebrenik za školsku 2024 / 2025. godinu.

Nakon što smo izmijenili odluku o dodjeli stipendija u kojoj smo posebno istakli uspješne učenike a također omogućili povlaštenim kategorijama lakši pristup stipendijama pozivamo sve naše učenike da se prijave na Konkurs.” – istakao je gradonačelnik Adnan Bjelić, dodajući da će stipendije, po automatizmu bez bodovanja biti dodijeljene sljedećim kategorijama: učenici generacije u osnovnoj školi, učenici koji su dobitnici posebne diplome za ostvarene rezultate u osnovnoj školi.

Ukoliko na listi dva ili više kandidata budu imali isti broj bodova, prioritet za dodjelu stipendija će po navedenom redoslijedu imati: Učenik iz porodice RVI, Učenik iz porodice nezaposlenog demobilisanog borca, Učenik iz porodice zaposlenog demobilisanog borca, Učenik iz porodice čiji je roditelj civilna žrtva rata, Učenik iz porodice slabijeg imovnog stanja, Učenik koji je ostvario bolje rezultate u učenju.

Detaljnije informacije o Konkursu dostupne su na linku https://shorturl.at/mlPez

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime